FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Türkiye'nin yeni bankası

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bir dönem katılım bankacılığı devletin çok da olumlu bakmadığı hatta üvey evlat yerine koyduğu bir sektördü" dedi.

İşte Türkiye'nin yeni bankası

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bir dönem devletin üvey evlat yerine koyduğu katılım bankacılığının artık devletin bizzat içinde yer aldığı ve sahiplendiği bir sektör haline geldiğini belirterek, bunun içeriye ve dışarıya çok önemli bir mesaj olduğunu söyledi.

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Ziraat Katılım Bankası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ziraat Katılım Bankası'nın kuruluşunun hem ülke hem Ziraat Bankası hem de finans sektörü için önemli olduğunu ifade etti.

Babacan, faizsiz finans alanında faaliyet gösterecek, ekonomiyi ve reel sektörü finanse edecek Ziraat Katılım'ın Türkiye için çok önemli bir başlangıç olduğunu vurguladı.

Bir dönem katılım bankacılığının devletin çok da olumlu bakmadığı hatta üvey evlat yerine koyduğu bir sektör olduğunu anlatan Babacan, "Bugün bu açıdan da tarihi bir gün. Katılım bankacılığı artık devletin bizzat içinde yer aldığı ve sahiplendiği bir sektör haline geliyor. Katılım bankacılığının kalıcı olarak Türkiye'de yerleşmesi ve güçlenmesi açısından bu içeriye ve dışarıya çok önemli bir mesaj" dedi.

Ali Babacan, Ziraat Katılım için 2015 yılı sonuna kadar 20 şube 400 personel, 2018 sonuna kadar da 170 şube 2 bin 200 personel hedefi hedefi koyulduğunu aktardı.

"Ziraat Katılım, ülkemizde katılım bankacılığını büyütmeye geliyor"
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise Ziraat Bankası'nın bireysel emeklilik, sigorta, portföy yönetimi, yatırım bankacılığı, leasing ve teknoloji alanlarında hizmet vermekte olduğu finansal iştiraklerine Ziraat Katılım Bankası'nı da eklediğini söyledi.

Ziraat Finans Kurumu'nun kurulması yönündeki çalışmalarına da devam edeceklerini belirten Aydın, "Önemli bir hususun altını çizmek istiyorum; Ziraat Katılım, var olan pastadan pay almaya gelmiyor. Ziraat Katılım, ülkemizde katılım bankacılığını büyütmeye, finansal sektördeki payını artırmaya geliyor. Ziraat Katılım, yeni bir iş anlayışıyla geliyor, sektöre artı değer katmaya geliyor" diye konuştu.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler