FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Anketlere göre faiz indirimi tamam ama tahvil alımınayeniden başlamak yok. Bu keyif kaçırır, risk iştahının bozulmasına neden olur.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

ECB’nin faiz toplantısı 14:45’de, Draghi ise 15:30’da konuşmayabaşlayacak. Daha önce de belirtiğimiz gibi Euro/dolar paritesinin içinde faiz indirimi zaten yüzde80-85 fiyatlanmış durumda. ( Volatiliteartacaktır ama dikkat ) Mevduat faizinin sıfıra çekilmesi ihtimali ise yüzde50-50. Ama tüm piyasalara asıl etki tahvil alımı ve LTRO ile gelir.

Anketlere göre faiz indirimi tamam ama tahvil alımınayeniden başlamak yok. Bu keyif kaçırır, risk iştahının bozulmasına neden olur. Çünkü artan işsizlik, ekonomilerde görülmeyentoparlanma, tek başına faiz indirimi sorunlu ülke tahvil faizlerinininmesine de yetmez, resesyonun durmasına da. Zaten IFO, Insee ve
Istat, Euro Bölgesi ekonomisinin 2. çeyrekte yüzde 0.2 ve 3. çeyrekteyüzde 0.1 daralacağını, ardından son çeyrekte de yüzde 0.1 büyümekaydedeceğini öngörmeleri de buna işaret değil mi?

Zaten hafta başından beri sürekli konuşan Lagarde’da faizi düşürmeyerine tahvil alımlarını genişlet daha yararlı şeklinde ECB’ye netmesajı sabah saatlerinde bir kez daha vermedi mi?İngiltere Merkez Bankasından da sıfıra yakın faiz ve tahvil alımprogramınında 50 milyar sterlinlik artış beklentisi bulunuyor.

Monti Merkel görüşmesi ise dostlar alışverişte gibi geçmiş. Montiyine biz yine o ülke değiliz bu değiliz, AB’deb destek almayaihtiyacımız yok, Merkel’de birlikte çalışma niyetindeyiz demiş.İspanyanın tasarruf paketi ise sadece 1 yıllık ertelemeye 38 milyarEuro kesinti içeriyor. Yapabilirsen.78,000 seviyerindeki direncin güçlendiğini görmekteyiz. 77,400-77,200 bandından dengelenme olmasını beklemekteyiz.

En Çok Aranan Haberler