FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faiz analiz

Önceki hafta yüklü döviz satışlarına yönelen TCMB’nin son günlerde farklı bir strateji uygulaması sonucunda TL döviz sepeti karşısında 2.22 seviyesi ile yeni bir rekor kırdı.

Faiz analiz

Anadolu Yatırım Tarafından Hazırlanan Tahvil ve Bono Piyasası Raporu:

Ekonominin canlı kalmaya devam etmesi nedeniyle süregelen reeldöviz talebi TL üzerinde baskı yaratmayı sürdürüyor. TCMB’nin sınırlımüdahalesi sonucu TL sepet karşısında olumsuz anlamda yeni bir rekor kırdı. Haftaya olumlu başlayan mali piyasalar Almanyacephesinden gelen olumsuz açıklamalar ile hızlı bir şekilde olumsuzadöndü.

Hafta sonunda yapılacak olan AB liderler zirvesinde krizin çözümüne ilişkin olarak anlamlı bir adım atılabileceği beklentisi Almanya Maliye Bakanı’nın açıklaması sonucu azaldı. Bakan Schaeuble, toplantıda her türlü soruna çözüm üretilemeyeceğini ve bu nedenle de çok fazla beklenti yaratılmaması gerektiği tarzında bir açıklama yaptı. Türk mali piyasaları yurt dışı piyasalardan bağımsız olarak olumsuz bir görünüm kaydetti. Yüklü kurumsal alımların olduğu günde TCMB’nin düşük hacimli döviz satış ihalesi açması ile birlikte ivme kazanan döviz talebi Türk Lirası’nı günün en çok değer
kaybeden para birimi yaptı.

Dün açıklanan ve beklentilere göre daha iyimser gelen işgücü ve tüketici güven rakamlarının da işaret ettiğiüzere ekonomideki yavaşlama tahmin edilenden daha az ve bu da dış ticaret açığı üzerinden döviz talebi doğuruyor. Önceki hafta yüklü döviz satışlarına yönelen TCMB’nin son günlerde farklı bir
strateji uygulaması sonucunda TL döviz sepeti karşısında 2.22 seviyesi ile yeni bir rekor kırdı. Dün spot kapanışta 1.8526/1.8530, saat 1731'de 1.8655 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 0830'da ilk işlemlerde 1.8640/1.8655 seviyesindeydi. Dün saat 1730'da 2.5584 seviyesinde olan euro/TL, bu sabah 2.5669, dün 2.2117 seviyesinde olan döviz sepeti ise 2.2179 seviyesinden işlem görüyordu.

En Çok Aranan Haberler