FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Altındaki yeni zirve deneyişleri ve global resesyon endişeleri yatışmadandolar/tl 'de yönümüz yukarı gözüküyor.Döviz kontratlarının güne hafif yükselişle başlamasını bekliyoruz.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Dünyadaki ekonomik endişelerin yeniden alevlenmesiyle para, yönünüaltına,nakite ve bonolara çevirdi.Amerika endeksleri sert düşüşlerle günü yüzde 4'lere yakın eksilerde kapattı.Beklentilerden kötü gelen datalar da tuz biber oldu.

Avrupa tarafında Almanya'nın başı çektiği düşüş dün İMKB'yi de vurdu.Kayıplar yüzde 5-6 lara varıyor. Şu an tüm dünya bardağın değil boş kısmını görmek, bardakta su bile olmadığını düşünüyor. Endişeler panik satışları beraberinde getiriyor.

Vob'da açılış sonrası yurt dışına paralel hızlanan satış destek bölgelerininkırılmasına yol açtı. Gelecek tepkiler satış fırsatı olarak kullanılacaktır.Daha aşağılarda dip arayışı başlayabilir.Long pozisyonlarda dikkatli olunmalı.

Destek olarak 61,200, direnç olarak 62,800 izlenebilir.Bugün endeksingüne 400 - 500 puan eksi başlamasını bekliyoruz.Doların parite kaynaklı güçsüz kaldığından bahsetmiştik. Dünkü gelişmeler bu görüntüyü dağıttı.Zaman zaman tl güçlü kalmaya çalışsa da daha fazladirenemedi.Döviz bu ortamda yine tercih sebebi olacaktır.

Destek olarak 1,7760 , direnç olarak ise 1,7920 seviyeleri takip edilebilir.Altındaki yeni zirve deneyişleri ve global resesyon endişeleri yatışmadandolar/tl 'de yönümüz yukarı gözüküyor.Döviz kontratlarının güne hafif yükselişle başlamasını bekliyoruz.

En Çok Aranan Haberler