FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

59.560 GÖRÜLÜRSE REALİZE YAPIN,YOKSA YÜKSELİŞE DEVAM!

Endeks için 59.800'ün üstünde kaldığımız takdirde,62.000 yakın hedefimize doğru yükselişimizin devam etmesini ve bankalar dışı farklı hisselerle yükselişin desteklenmesini bekliyorum.

Ama Endeks 59.560'ı görürse,o zaman da,Endeks grafiklerinde satış sinyalleri oluşur ki,ben bu seviye görüldüğü takdirde,herkese satış öneriyorum!Krıterim belli!59.560 görülmediği müddetçe,yükseliş yönündeki harekete göre davranmamız,eldekileri daha yüksek fiyatlara satışa yazmamız lazım iken,krıtik dediğim seviye görüldüğünde,pek de fiyatına bakmadan verip,biraz geri çekilmek,olası bir realize satışını bekleyip,gevşeme sonrasında alttan yeniden almayı düşünmek doğru olabilir!

Bugün açılışta,dalgalı bir seyir ve hisse bazlı hareketlerle başlayabiliriz.Sanki iki gündür bankaların bazılarına satış gelirken,değişik hisselere de para girdiğini düşünüyorum.Bunun olması çok güzel ve beklediğimiz bir gelişmeydi.

Endeksin bankalar dışı alımla desteklenmesi,birçok üyemizin,bir süredir elinde takılı kalan bir çok hissenin,yatırımcılarını sevindirmesi demektir!Yaşayıp göreceğiz.

Ayrıca Merkez Bankası son haber olarak yabancı para karşılık oranlarının 0.5 puan artışa giderek 9.5'tan 10'a çekildiğini duyurdu.Bu piyasadan 719.6 milyon Dolar çekilmesi demek.Bu nedenle kısmi bir döviz kur yükselişi görülebilir.Ancak kendi başına dövizin daha fazla yükselmesi için yeterli bir önelem değildir.Sadece kısa vadede kur karşılıklarının düşmesini durdurup,kısa bir süreliğine yükseliş tepkisi yaratabilir!

Aydın Eroğlu

İnfo@borsaanalizci.com

En Çok Aranan Haberler