FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DOW DESTEKLİ YÜKSELİŞ NEREYE KADAR?BENCE DİRENÇLERE GELDİKÇE REALİZE YAPMALI!

İMKB'de Cuma günü başlayan ve bir ara seans içinde 1.500 puanlara kadar ulaşan realize satışları,Dow'un yukarı hamlesi ile yeniden yükselişe mi geçiyoruz beklentisi yaratmış durumda!

İMKB için bu görüntünün çok da sağlıklı olmadığını belirtmek istiyorum!Zorlama ile bu işin sürmesinin risk yaratacağını düşünüyorum.Gün içi yaşanıp biten realizelerden ziyade,birkaç günlük bir realizasyon,sonrası için çok daha sağlıklı bir yatırım süreci başlatırdı.

Dün imkb için belirttiğim 60.951-61.000 seviyeleri ilk imkb direnci olduğu gibi,önceki haftaki yazılarımızda dikkat çektiğimiz 62.000 direnci de ikinci önemli seviyelerimiz.Ben bu seviyelere yaklaştıkça realize yapılması gerektiğine inanıyorum.

Bu yükselişlerde bankalar dışında diğer hisselerde ciddi bir yükseliş olmadığını görüyorsunuzdur.Sadece Tcell ve Ttkom endeksi etkileyen diğer iki önemli hisse olarak,bu yükselişe destek veriyorlar.

Dow 10.731 direncine sahip.ABD'de dün gelen inşaat verileri beklentinin tersine iyi gelince,bu direnci zorlayacak bir çıkış yaşandı.Burası geçilirse ciddi sert bir yükseliş daha olabilir ki,dowun bu yükseliş senaryosunda asıl beklediğim ama geçen hafta sanırım bunun sonraki döneme kaldğını düşündüğüm 11.200'e gidebilecek bir hareketi görebiliriz.

Bizim seans esnasındaki dow krıteri olan Dow future için direnç ise 10.665 seviyelerinde.Bu dirençlerin geçilmesi halinde yeni vesert bir yükseliş daha gelir.

Dax için de,6.330 direnci var.Eğer Dax burayı rahat geçebilirse,6.420'leri deneyebilir.Ama bence dax da olası yüksek açılışında realizelerle karşılaşabilir.

Teknik yazdığım için,grafiklerin belirttiklerini de yazmak durumundayım.Lakin ben beklentilerimde,bu dirençlerin en azından şimdilik geçilmeyeceğini ve hatta görülmeyeceğini de düşünüyorum.Olası yanılma halimde üsttündeki seviyeleri de yazmış oldum.Çünkü dirençler geçilirse grafiklerin gereğini yapmak gerekir.

Hep belirttiğim gibi,beklentimiz olan tüm düşüşlerin sadece realizasyon satışlarından olacağını,ters giden bir gelişmeden olmayacağını,bu nedenle de,olsı düşüşler esnasında da,her zaman hisse bazlı hareketler olabileceğinin bir kez daha altını çizmek istiyorum!Tabii önemli olan,genelin dışında hareket edebilecek bu hisselerin doğru tespit edilebilmesi.Hatalı seçimler,zaten yükselişte bankaları almamış ve bu nedenle de,yükselişten fayda görememiş olanların,bir de olası gevşeme halinde,yanlış seçimleri nedeniyle ekstra zarar etmelerine neden olabilir!

Vob30 için de,77.750 seviyelerinin bir direnç olacağını düşünüyorum.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler