FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İŞTE BEKLENEN DİRENCE GELDİK!

Ak ile kara belli olmak üzere!Kaç gündür dikkat çektiğim 58.900-59.000 seviyesine de gelmiş bulunuyoruz.Çok önemle dikkat çektiğim bu seviye,çok kısa süre içinde ya yeni rekorların kırılacağını,ya da uzun süredir gelen yükselişin bekenen realizesini yaşayacağımızı bize gösterecek!

Eğer realize gelirse,ilk etapta 56.800 desteğine ineriz.Yok eğer,59.000 direnci kırılırsa,ilk etapta 62.000 seviyelerini görebiliriz ve bu daha sonraki yeni rekor seviyelerinin başlangıcı olur!

İki önemli davranış görüyorum!Biri piyasalara realizelerin gelmesi için banka hisselerine satışların gelmesi ki,bu satışları henüz görmediğimiz gibi,hala aış destekleri sürüyor.

Diğeri de,59.000 direncine ciddi hacimler yaşamadan gelinmesi ki,bu direncin kuvvetli kırılıp geçilmesinden ziyade,kırılmayıp,gevşeme riskinin daha çok geçerli olmasına işaret olur.

Kısacası,hala belirsizlik devam ediyor.Bu durumun cevabını çok beklemeyeceğiz.Bence iki gün içinde bu piyasanın yönünün ne olacağı görülecek.Hem de ,yön neeye olacaksa,ciddi hazim artışı yaşanarak görülecek.Eğer yukarı kırılma olursa,işlem hacimlerinin bankalarda da artmasının yanında,diğer hisselerde de sert alış yükselişleri yaşanır.Ama eğer aşagı dönüşe sebep olacak bir direnç dönüşü yaşarsak,işte o zaman asıl bankalarda ciddi satışlar ön plana çıkacak.

Çok dikkatli olunması gereken iki gün yaşayacagız.Yön nereye dönese,diğer tarafa olan ısrarınızdan vaz geçmelisiniz!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler