FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa yurtdışından ayrıştı, 63 bini geçti

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), satıcılı açılışın ardından yönünü yukarı çevirdi. Endeks, 63 bin seviyesinin üzerine çıktı.

Borsa yurtdışından ayrıştı, 63 bini geçti

İlk seansta en düşük 61837 puanı gören Bileşik Endeks, tepki alımları ile 62500 bölgesine yöneldi.

İkinci yarıda alıcılı seyir izlemeyi sürdüren ve 63552 puana kadar yükselen Ulusal 100 Endeksi, kar satışlarını 63000 bölgesinde karşıladı ve günü 63169 puan ile (yüzde 1.10) 685 puan artıda tamamladı.

İşlem hacmi birinci seansta 1.627.020.493 TL, ikinci seansta 2.406.620.725 TL olurken, toplam işlem hacmi 4.033.641.218 TL olarak gerçekleşti.

Dün ABD'de borsalarında hafif alıcılı yatay kapanışlar gerçekleşmişti.

Bu sabah Asya piyasalarında olumsuz ekonomik verilerin etkisiyle düşüşler gözlenirken, vadeli ABD endeksleri ile birlikte Libya ve Avro Bölgesi'ndeki sorunların gündemi işgal etmeye devam ettiği ortamda Avrupa borsalarının da yeni güne düşüşle başlayacağı beklentisi İMKB'nin açılışında etkili oldu.

Uluslararası piyasalarda katılımcıların Ortadoğu'daki tansiyonun yükselmesinden endişe etmeye devam ettikleri ve Çin'in Şubat ayında beklenmedik bir ticaret açığı vermesinin de baskı yarattığı görüldü.

Yurtiçinde ise dün bankacılık sektörü haberlerinin etkisiyle yaşanan pozitif ayrışmanın bugün de satıcılı açılışın ardından devam ettiği gözleniyor. Bu ayrışmada bankacılık sektörüne ilişkin olumlu haber akışının devam etmesinin yanı sıra TL ve TL cinsi yatırım araçlarının son aylarda negatif bir şekilde işlem görmesi ve bu nedenle de gelinen seviyelerin ucuz olabileceği algılamasının oluşmasının da etkili olduğu ifade ediliyor.

Bugün ABD işsizlik sigortası ve ticaret dengesi verileri ile İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararını da izleyen piyasada petrol fiyatlarına odaklı seyir sürdü.

Express


Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler