FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar günü artıda kapattı

Borsa İstanbul (BIST), günün ilk yarısında izlenen satıcılı seyir,günün ikinci yarısında yerini tepki alımlarına bıraktı.

Piyasalar günü artıda kapattı

İlk seansta satışlarla 61141 puana kadar gevşeyen BIST 100 Endeksi,bu bölgede tutundu ve yatay seyir izledi.

İkinci yarıda bir miktar tepki alımı ile karşılaşan Borsa İstanbul,günü 61779,24 puandan (%0,45)276,20 puan artıda tamamladı.İşlem hacmi birinci seansta 783.210.760 TL, ikinci seansta 783.210.760 TL olurken, toplam işlem hacmi 1.946.623.309 TL oldu.

Yatırımcıların yeni pozisyon açmadan önce daha fazla ekonomik veri görmek istemeleri nedeniyle Avrupa piyasalarının güne zayıf bir seyirlebaşlayacağı beklentisi Borsa İstanbul'un açılışında etkili oldu.

Yurtdışında gelişmekte olan ülke piyasalarında volatilitenin sürmesi,Ukrayna ile Kırım'daki olaylar ve yurtiçinde artan politik tansiyon TL ile birlikte Borsa İstanbul üzerinde de bir miktar baskı yarattı.

Günün ikinci yarısında TL'de gözlenen toparlanma ile birlikte Borsa İstanbul'un 61000 bölgesinden destek bularak tepki alımlarıile karşılaştığı görüldü.

Piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in bugün Senato Bankacılık Komitesi'nde yapacağı sunum da yakından takip edildi.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler