FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar günü nasıl kapattı?

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), alım ağırlıklı bir seyir izledi ve gelen kar satışlarını tepki alımları ile karşıladı.

Piyasalar günü nasıl kapattı?

İlk seansta 78695 puana kadar yükselen İMKB 100 Endeksi, 78500 civarında yatay seyir izledi.

İkinci yarıda bir miktar kar satışı ile 78000 bölgesine gevşeyen Bileşik Endeks bir süre tepki alımları ile karşılaştı. Endeks kapanışa doğru artan alım baskısı ile günü 78.891 puan ile (yüzde 0.79) 616 puan artıda tamamladı.

İşlem hacmi birinci seansta 931.276.286 TL, ikinci seansta 1.517.031.484 TL olurken, toplam işlem hacmi 2.448.307.770 TL olarak gerçekleşti.

Avrupa borsalarında karışık bir seyir izlendi. Almanya'da ZEW endeksinin dün yarattığı iyimserlik ve İngiltere'de İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz kararı toplantı tutanaklarında varlık alım programında artışın desteklendiği sonucunun ortaya çıkması olumlu harekete yol açarken, diğer borsalarda izlenen yatay-hafif satıcılı görünüm daha sonra yerini alım ağırlıklı seyre bıraktı. Lafarge SA'nın karının beklentilerin üzerinde gelmesi bu harekette etkili oldu.

Yurtdışında ABD ÜFE, konut baslangıçları ve inşaat izinleri verileri takip edilirken, ABD Merkez Bankası (FED) para politikası toplantı tutanakları beklendi.

Yurtiçinde ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) ekonomistler ile gerçekleştirdiği toplantı izlenirken, İMKB'de alım ağırlıklı yatay bir hareket gerçekleşti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler