FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar haftaya iyimser başladı

Borsa İstanbul (BIST), yeni haftaya hafif yükselişle yatay bir seyirde başladı.

Piyasalar haftaya iyimser başladı

Selçuk Altun - Mynet Endeks, 152 puan artışla 91.169 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,17 oranında değer kazandı.

Endeksin güne hafif artıda başlamasının ardından, yatay bir seyir izleyeceği tahmin ediliyor.

BIST endeksinde görülen kâr satışları aralıklı olarak devam ediyor.

Genel olarak not artırımı beklentisi içinde geçen aylardan sonra bir miktar kâr satışlarının görülmesinin normal karşılanması gerektiği ve bir süre sonra yeni beklentiler nedeniyle piyasanın yeniden dengeye oturabileceği ifade ediliyor.

Bugün ABD ve İngiltere borsaları kapalı. Bu nedenle düşük hacimli bir seyir görülebilir.

Yarın, Perşembe ve Cuma günlerinde piyasalara yön verebilecek önemde makro ekonomik verilerin bulunması, borsaların bugünlerde veriye duyarlı hareket edeceğini gösteriyor.

Analistlere göre; verilere yönelik beklentilerin ağırlıklı olarak yatay-iyi yönde bulunmasının yanı sıra son zamanlarda kâr realizesi eğilimli hareketler yeni haftanın da borsalar açısından dalgalı hareket edebileceğini ortaya koyuyor.

Bu kapsamda, haftalık bazda endeksin 90 bin seviyesinin altına inilmediği sürece kısa vadeli pozisyonların korunması öneriliyor.

Teknik olarak bakıldığında, BIST’de günün genelinde 91.600 direnci aşılmadığı sürece 90.400-90.000 aralığına doğru çekilmeler görülebilir.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Canlı borsa**,

[Canlı borsa izle

**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Express


En Çok Aranan Haberler