FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doları nereden alıp, nereden satmalı?

Dolar/TL kurunda güçlü direncin oluşumu beklenen aralık 1,83/1,85 seviyeleri.

Doları nereden alıp, nereden satmalı?

Türkiye Merkez Bankası’nın sert sayılabilecek müdahaleleri ile hızla gerileyen ve 1,75’i test eden dolar/TL kurunda yurtdışı kaynaklı gelişmelerin etkisiyle son haftalarda sert bir yükseliş gerçekleşti.

Bu yükselişin iç gelişmeler kaynaklı olmadığını tamamen yurtdışı kaynaklı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Dolar sadece TL değil diğer para birimleri karşısında da benzer şekilde değerlenmiş durumda.

ABD Doları'nın, Japon Yeni, Euro, Kanada Doları, İngiliz Sterlini, İsveç Kronu ve İsviçre Frangı olmak üzere 6 büyük para birimine karşı değerini ölçen dolar endeksinde de aynı dönemde dolar/TL kurunda olduğu gibi yüzde 3,5-4 civarında yükselişler gördük.

"Bu durum nereye kadar devam eder?" sorusuna gelince; Euro/dolar paritesinde 1,2650 civarında bir destek çabası görülüyor.

Dolar endeksinde de şuan 81,65 civarındayız ve 81,75 civarında güçlü bir direnç mevcut. Tüm bu göstergeler doların tüm dünyada yeni bir kırılma yaparak çok daha sert yükselişler yapacağının ya da bu dirençlerden bir dönüş yaparak son haftalarda gerçekleşen sert çıkışın bir düzeltmesinin yakın olduğunun işaretini veriyor.

Dolar/TL kurunda ise güçlü direncin oluşumunu beklediğimiz aralık 1,83/1,85 aralığı. Biz bu aralığının dolardan TL’ye geçiş için kullanılabileceğini düşünüyoruz. 1,85 üzerinde kapanışlar görülecek olursa 1,83 altında stop loss yapmak kaydıyla yeniden alım yapılabilir.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

Özetle dolar/TL’de 1,83-1,85 aralığı güçlü direnç bölgesi. Bu bölge dolardan TL’ye geçiş için kullanılabilir fakat, 1,85’de geçilecek olursa oluşacak panik havasının kuru 1,90’ın da üzerine taşıyabileceği göz önünde bulundurulmalı. Bu nedenle de olası bir yukarı yönlü harekette 1,85 üzerinde yeniden alım yapılmalı.

(MARBAŞ MENKUL DEĞERLER)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler