FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Euro-Dolar'da risk uyarısı!

Dolar 1,7950, Euro 2,3530 liradan güne başlarken, önceki kapanışta doların satış fiyatı 1,7960 lira, euronun satış fiyatı ise 2,3490 lira olmuştu.

Euro-Dolar'da risk uyarısı!

Derya Coşkun Sayın/MYNET

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz indirecek mi? sorusu hala cevap bulamazken, özellikle Almanya tüketici fiyat endeksinin yüzde 1,1'e gerilemesi ile bu ay olmasa bile gelecek ay faiz indirim bekleniyor. Bunun da piyasalara yansımasını muhtemel gören uzmanlar, böyle bir deurumda Euro için sarsılma sinyallerine işaret ediyor. Para piyasalarında faizlerin şu anki politika faizinin altında seyrettiğini ifade eden uzmanlar, "Euro için politika faizinde indirim büyük bir değer kaybı yaratamaz. Bu açıdan baktığımızda EURUSD’nin 1.31 seviyelerini zorlaması satıcılar için bir uyarı işareti niteliğinde" yorumunu yapıyor.

Bu hafta çok yoğun veri akışı ile beraber Avrupa Merkez Bankası'ndan çıkacak kararlara kulak vermeden Euro satmak güvenli değil. Uzmanlar, orta ve uzun vade düşünen yatırımcılar için EURUSD’de 1.2970-1.3150 bandı kırılmadan fazla risk almamayı, gerekirse işlemsiz kalmayı öneriyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler