FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın satmayın, altın alın!

Altın fiyatları son 4 ayın zirvesine çıktı.

Altın satmayın, altın alın!

İki yıl önce 108 lira ile rekor kıran gram fiyatı Kapalıçarşı'da 95 liraya yaklaştı. Çeyrek altının fiyatı İstanbul'da 158 liraya yükseldi. Piyasa uzmanları altın yatırımcılarına, "Vatandaşlar altınları elden çıkarmasınlar aksine altın satın almaya devam etsinler" şeklinde tavsiyede bulunuyor.

Uluslararası piyasalarda 1340 doların üstüne çıkan altın, içeride doların da yükselmesiyle son iki aydaki yükselişini yüzde 14'ün üzerine taşıdı.

İki yıl önce 108 lira ile rekor kıran gram fiyatı da Kapalıçarşı'da 95 liraya yaklaştı.

Çeyrek altının fiyatı İstanbul'da 158 liraya yükseldi.

Piyasa uzmanları altın yatırımcılarına, "Vatandaşlar altınları elden çıkarmasınlar aksine altın satın almaya devam etsinler" şeklinde tavsiyede bulunuyor.

FED VE ÇİN'DEN DESTEK

Altın fiyatlarının ABD Merkez Bankası Fed'in azaltıma devam edebileceği beklentileriyle son 16 ayın zirvesine doğru ilerlediğini belirten analistler, özellikle Çin Merkez Bankası'nın altın alım potansiyelinin yükselişe neden olduğu tespitini yaptı.

Johns Hopkins Üniversitesi'nden ekonomist Steve Hanke, özellikle gelişmekte olan ekonomilerin para birimlerindeki türbülans ve Çin Merkez Bankası'nın altın alımı yapabileceği yönündeki beklentinin, altın fiyatlarını yükseliş yönünde desteklediğini vurguladı.

ÇİN ENDİŞE OLUŞTURDU

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut konuya ilişkin değerlendirmesinde, altın fiyatlarının, olumsuz gelen ABD verilerinin desteği ve fiziksel talebin toparlanma göstermesiyle yukarı hareketini sürdürdüğünü belirtti. Karabulut, altının ons fiyatının, dün piyasa beklentisi 80,0 olan ABD tüketici güveni verisinin 78,1 seviyesinde kalmasının da etkisiyle 1.335 dolar bandı üzerinde tutunduğunu ve 1.340 dolar bandının üzerine yerleştiğini ifade etti.

Altının ons fiyatında, biraz da Çin'den gelen haberlerin endişe yaratmasının etkisiyle yukarı yönlü hareketlerin çok sert olamadığını vurgulayan Karabulut, yine de kademeli bir yükselişten söz etmenin mümkün olduğunu aktardı. Karabulut, şu anda altında 1.338 dolar seviyesinin destek halini almış göründüğünü ve altının bu seviye üzerinde tutunduğu sürece yönünün yukarı olacağını söyledi.

Karabulut, şunları ifade etti:

"Burada da 1.355 dolar bandı hedeflenebilir.1.338 doların aşağı yönlü kırılması durumunda ise 1.320 dolar desteğine doğru bir satış baskısı gelebilir. TL/gram cephesinde ise son haberler Türkiye'de risk priminin artmış olmasının ve altın onstaki değerlenmenin destekleyici olduğu 95,30 direncinin çalıştığını görüyoruz. Şu anda bir miktar kar satışı ve durgun piyasadan dolayı 95,00 seviyesine doğru çekilmiş olan TL/gram, gevşemesini dürdürdüğü takdirde 94,40 seviyesini, 95,30 seviyesini yukarı yönlü kırdığı takdirde de 95,75 seviyesini hedefleyebilir. TL/gram'da 95,75'in üzeri riskli görünmektedir, burası aşılırsa 97,50 zirvesine doğru hareketlenme mümkün görünüyor."

Altın fiyatları için tıklayın,Çeyrek altın , Cumhuriyet altını

Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler