FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arsa TOKİ'den, otel özel sektörden

Türkiye genelinde konut hamlesi başlatan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) özel sektörü yatırıma teşvik etmek için arsa satışlarında çeşitliliğe gidiyor.

Karadeniz Bölgesi’nin doğal ve tarihi güzellikleriyle bilinen Sinop’a 300 yataklı otel kazandırmak için kolları sıvayan TOKİ, 5 yılı ödemesiz otel arsası ihalesi düzenliyor. İhaleyi kazanan yatırımcının ödeme güçlüğü yaşamaması için, 14 bin 896 metrekarelik otel arsasının bedeli, birer yıllık taksitler halinde 5 yılda ödenecek.

TOKİ’den yapılan açıklamada, özel sektörü yatırıma teşvik etmek için arsa satışlarında çeşitliliğe gidildiği bildirildi. Açıklamaya göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘özel sektör sadece yüksek karlı bölgelere otel yapıyor, başka yere gitmiyor’ tepkisine neden olan bölgelerden birisi olan Sinop, TOKİ sayesinde lüks bir otele kavuşuyor. 28 Aralık 2010 Salı günü TOKİ’nin Ankara Bilkent’te bulunan merkez binasında birinci oturumu yapılacak olan ihaleyi kazanacak olan yatırımcı; kongre turizmine uygun, her türlü toplu yemek imkanı bulunan, farklı büyüklüklerde toplantı salonlarının yer aldığı, ön görüşme-değerlendirme ve komisyon çalışma odaları bulunan, 4 ya da 5 yıldızlı lüks bir otel yapacak.

ARSA İHALESİYLE TURİZM YATIRIMLARI TEŞVİK EDİLECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan “Karadeniz Bölgesi Konaklama Tesisleri Yapım Protokolü” kapsamında TOKİ’ye devredilen otel arsası, “kamunun teşvik edici özelliği” göz önünde bulundurularak özel sektörün kullanımına açılıyor. Sinop’u Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmek üzere çalışma başlatan Hükümet, Sinop Havaalanı’nı devreye sokarak, Sinop Limanı’nı uluslararası sefer yapan turist gemilerinin uğrak yeri haline getiriyor. Kalesi, tarihi hapishanesi, Roma Sarnıçları, Balatlar Kilisesi, tersanesi, tabyaları, doğal ve tarihi güzellikleri ile geniş bir turizm potansiyeli bulunan Sinop, Karadeniz’e komşu ülkelerle canlanan gemi seferleriyle yeni bir cazibe merkezi haline geliyor. Sinop’un gelecekte karşılaşması muhtemel turizm altyapısı sorunlarını ortadan kaldırmak için harekete geçen Hükümet, bölge illerine temiz, lüks ve yıldızlı oteller kazandırmak istiyor.(ANKA)

Express


Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler