FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bankaların cepten aramaları bunalttı!

Düşen faiz ortamına uyum sağlamaya çalışan bankalar, gelirleri artırmak vatandaşın alışık olmadığı yöntemlere başvuruyor.

Bankaların cepten aramaları bunalttı!

Bankalar, komisyon ve ücret gelirlerini artırmak isterken aynı zamanda daha fazla kredi vermek için müşterileri yakın markaja aldı. Özellikle bireysel kredi pazarlamak için müşterileri cep telefonunda arayıp SMS yağmuruna tutması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Çağlayan’da esnaflık yapan Mehmet Akkaya, “Sabahtan beri 3 tane SMS geldi, ‘15 bin liralık krediniz hazır, sizi bekliyor’ diye. Bunlar yetmiyor gibi sürekli de arıyorlar. Ne kadar ilgilenmediğimi söylesem de dinletemedim” dedi.

Serkan Öztürk isimli bir başka vatandaş ise, geçen ayki ekstresinde bankaların borç hatırlatmak için gönderdikleri SMS’ten 2 TL aldığını fark ettiğini belirterek, “Benim krediye ihtiyacım olsa zaten bankaya giderim. Acaba ‘krediniz hazır’ mesajlarından da para alıyorlar mı?” diye konuştu. Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz bankacılar, kredi pazarlamak için gönderilen SMS’ler için müşterilerden herhangi bir ücret alınmadığını söyledi.

Kaynak: VATANFİNANS

Express


Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler