FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu masrafları okumadan düğüne gitmeyin!

Bir düğün davetlisinin ortalama harcaması 500 dolar!

Bu masrafları okumadan düğüne gitmeyin!

Her zaman düğünlerde gelin ve damadın yaptığı harcamalar hesaplanır, bu kez sıra davetlilerde. American Express'in anketine göre, bir düğüne katılmanın ortalama bedeli 500 dolar!

Düğünler güzel olduğu kadar masraflıdır da; organizasyonun yapılacağı yer, süslemeler, yemekler, gelinlik-damatlık ve devamında balayı... Zevke ve lükse göre harcamada sınır yoktur. Peki ya siz bunca masrafı yaparken, çağırdığınız onca davetli sizi kutlamak için ne kadar harcar? American Express, 'davetli faturası' çıkarmak için bir anket yapmış ve bakın nasıl şaşırtıcı rakamlar ortaya çıkmış...

SADECE DÜĞÜN HEDİYESİ 108 DOLAR
500 dolar... Bir arkadaşın ya da akrabanın düğününe katılmak için ortalama yapılan masraf. Üstelik rakam bu yıl patlamış. Ankete katılanlar bu harcamaları şöyle sıralıyor: Kıyafet-ayakkabı-aksesuarlar, çifte verilecek hediye ve ulaşım masrafları. Düğünde gelin-damada verilecek hediye için ortalama 108 dolarlık bir maliyet çıkıyor.

GEÇEN YIL 377 DOLARDI
Geçen yıl ise bu harcamaların ortalama 377 dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu durumda bu yılki rakamda ciddi yükseliş var. Bu yıl 69 milyon davetli en az bir nikaha katılmayı planlıyor.

Express


En Çok Aranan Haberler