FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT bekleyenler için son şans! Takvim netleşti, 223 bin liraya yükselecek: Ucuz borçlanma...

EYT son dakika haberleri: ‘EYT’de yaş sınırı olacak mı?’ ‘EYT ne zaman çıkacak’ soruları merak edilirken yasa bekleyen milyonlar için önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Kabine Toplantısı sonrasında peş peşe açıklamalarda bulundu. Temmuz ayından bu yana devam eden süreçte sona gelindiği ve EYT düzenlemesinin bu hafta içi tamamen çözüme kavuşturulacağı duyuruldu. İşte EYT’de kapsam ve borçlanmaya ilişkin tüm merak edilenler...

EYT bekleyenler için son şans! Takvim netleşti, 223 bin liraya yükselecek: Ucuz borçlanma...

Son dakika: EYT düğümü bu hafta çözülüyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için takvimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin arka arkaya duyurdu. Takvim netleşti ancak EYT şartları konusunda belirsizlik devam ediyor. En çok merak edilen ise ‘EYT’de yaş sınırı olacak mı?’ sorusu. İşte EYT’de son durum ve haberin detayları…

para (2)

EYT’DE BU HAFTA AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında EYT için, "Yılbaşından önce gündemden çıkaracağız" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise Kabine sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken düzenlemeye ilişkin, “Bu hafta açıklayacağız” dedi.

EYT’de kadınlarda 48-50, erkeklerde 50-52 yaş sınırı olasılığı henüz netleşmedi. Bakan Bilgin geçtiğimiz gün EYT yaş sınırına ilişkin, “İtimal dahilindedir, değerlendirilecektir. Dikkat ederseniz olacak demiyorum, netleşmedi" demişti. Ancak dün akşam EYT’de yaş şartı ve sınırı için detayların yine bu hafta açıklanacağını belirtti.

para (5)

SGK’DAN ADIM ADIM EYT BAŞVURU SÜRECİ İÇİN BİLGİLENDİRME

EYT’de son rakam 1,9 milyon kişi. Bu rakamın Ocak başında 2 milyonu geçmesi bekleniyor. Bakan Bilgin yaş şartı gelse dahi bu kişilerin yarısının 2023’te, kalan kısmının ise 2024’te emekli olabileceğini belirtti. Ancak tüm bunlara rağmen Sosyal Güvenlik Kurumlarında ise yoğunluk devam ediyor. Kimi askerlik borçlanması, kimi de doğum borçlanması için SGK’nın kapısını çalıyor. SGK önlerinde yoğun kuyruklar oluşunca ise yeni bir açıklama geldi. EYT'de sigorta girişini öne çekmek isteyip, doğum ve askerlik borçlanmalarını ödeyecek vatandaşlar için, başvuruların e-Devlet üzerinden nasıl yapıldığına dair bilgilendirme yapıldı. Tüm bilgiler adım adım paylaşıldı.

UCUZ BORÇLANMA İÇİN SON GÜNLER

EYT için geri sayım sürerken eksik primlerini tamamlamak isteyenlerin daha ucuz borçlanma yapabilmesi için vakit de daralıyor. Yeni asgari ücretin açıklanmasıyla beraber 2023 yılında yapılacak borçlanmalar 1 Ocak 2023 itibarıyla yüzde 54,6 artacak. Yılın bitmesine son 5 gün kala uzmanlardan vatandaşlara ellerini çabuk tutmaları uyarısı yapıldı.

YENİ YILDA BORÇLANMALAR ŞU ŞEKİLDE OLACAK

ASKERLİK BORÇLANMASI

  • GÜNLÜK: 69,02 TL
  • ZAMLI: 107 TL

  • 180 GÜNLÜK: 14,423 TL
  • ZAMLI: 19,260 TL

  • 450 GÜN: 31,059 TL
  • ZAMLI: 48,150 TL

DOĞUM BORÇLANMASI

    1. ÇOCUK: 49,694 TL
  • ZAMLI: 76.320 TL

    1. ÇOCUK: 99,338 TL
  • ZAMLI: 153,007 TL

    1. ÇOCUK: 149,083 TL
  • ZAMLI: 223.587 TL

para (21)

EYT’DE KIDEM TAZMİNATI İÇİN İŞVERENE DESTEK

Düzenlemenin çalışma hayatını olumsuz etkilememesi için işverene de destek verilecek. Kıdem tazminatı konusunda işverene katkı sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışması sürüyor. Tamamlandığında Kredi Garanti Fonu kefaletiyle uygun finansman sağlanacak. Sosyal güvenlik destek priminde 5 puanlık indirim uygulaması da planlanıyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler