FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mustafa Koç son yazısında İran, Suriye ve Rusya'ya dikkat çekmişti

Hayatını kaybeden Mustafa Koç, yazdığı son yazısımda Suriye'deki iç savaşın, Rusya'nın da dahil olmasıyla en önemli riski oluşturduğunu belirtmişti.

Mustafa Koç son yazısında İran, Suriye ve Rusya'ya dikkat çekmişti

Dün sabah evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Suriye’deki iç savaşın, Rusya’nın da dahil olmasıyla en önemli riski oluşturduğunu belirtmişti.

Koç, “Tüm ağırlığıyla hissettiğimiz Suriye’deki iç savaşın, Rusya’nın da dahil olmasıyla bölgesel bir kimlik kazanması, önümüzdeki döneme ilişkin en önemli risklerin başında geliyor” diye konuşmuştu.

İran’a yönelik yaptırımların kaldırılması yönündeki adımların ardından Tahran’ın bölgedeki ekonomik ve politik gücünün daha da artacağının aşikâr olduğunu vurgulayan Koç, “Bunun yaratacağı fırsatları ve jeopolitik riskleri çok iyi izlememiz gerekiyor” demişti.

'DÜNYA EKONOMİSİ HASTA YATAĞINDAN KALKTI'

Koç, küresel krizin üzerinden 7 yıl geçmiş olmasına rağmen yaraların hâlâ sarılamadığına da dikkat çekerek, “Dünyanın birçok bölgesinde yatırımlar ve büyüme, kriz öncesi seviyelerin çok altında. ABD Merkez Bankası’nın faiz artırma kararı, belirsizlik yaratan bir faktörü ortadan kaldırdı. Ancak, bence verdiği en olumlu mesaj, dünyanın en büyük ekonomisinin artık hasta yatağından kalktığıdır” diye konuşmuştu.

YAVAŞ DA OLSA BÜYÜME SÜRECEK

Avrupa’da 2014 sonlarında başlayan büyümenin, yavaş da olsa devam etmesi gerektiğini kaydeden Koç, bu durumun 2016’da da devam etmesini beklediğini belirttmişti.

PAZAR GÜNÜ ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞINDA DEFNEDİLECEK
Koç Holding Mustafa Koç’un cenaze töreni ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Yönetim Kurulu Başkanımız merhum Mustafa Vehbi Koç’un cenazesi 24 Ocak 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii’nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanı’na defnedilecektir. Taziyeler, 22 Ocak 2016 Cuma günü itibariyle 7 gün boyunca Elmadağ Divan Oteli’nde saat 16.00 – 19.00 arası kabul edilecektir” denildi.

MİDE AMELİYATI GEÇİRMİŞTİ
Mustafa Koç, bir süre önce İstanbul Amerikan Hastanesi'nde tüp mide ameliyatı (mide küçültme) olmuş, 4 ayda tam 40 kilo vermişti. Koç, kızı Esra'nın lise mezuniyet partisinde zayıflamış yeni haliyle katılmıştı.

2002'DE BY-PASS OLMUŞTU

Mustafa Koç 2002’de ABD’de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğu saptanmış ve ameliyat edilmişti.

DAVOS'A GİDECEKTİ

Koç bugün Dünya Ekonomi Forumu toplantıları için Davos'a gidecekti.

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE YÜZDE 10'LUK PAY KOÇ'UN

Enerjiden otomotive kadar bir çok alanda faaliyet gösteren Koç Holding, Türkiye ekonomisinin yüzde 9’unu, ihracatının yüzde 10’unu, devletin toplam vergi gelirlerinin yüzde 9,4’ünü teşkil ediyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler