FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otomasyon devinden dev organizasyon

Otomasyon firmalarından“FESTO”;‘3W İstanbul 2013’‘İstanbul Uluslararası KatıAtık, Su ve Atıksu Kongresi’ öncesi İstanbul’da düzenlediği etkinlikle Kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Otomasyon devinden dev organizasyon

21 Mayıs 2013 tarihinde Maltepe Cevahir Otel’de gerçekleştirilen “Su Arıtma Uygulamaları İçin Mekatronik Trendler” isimli sempozyuma, başta İmar ve İskan eski Bakanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet SAMSUNLU, Çevre ve Orman Bakanlığı eski Müsteşarı ve İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Zuhuri SARIKAYA, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ile Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan BAYRAM olmak üzere çeşitli üniversitelerden ve otomasyon sektöründen çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını FESTO TÜRKİYE Genel Müdürü Otto W. BAUER’ in yaptığı sempozyumda BAUER, Küresel iklim değişikliklerinin önemli etkisinin yaşandığı dünyamızda, otomasyonun öneminin her geçen gün arttığını, doğal kaynakların maksimum verimde kullanılmasının geleceğin en önemli sorunlarından birisi olduğunu, ayrıca bu kaynakların bilinçli bir şekilde tüketilebilmesi için de eğitimin ne denli önemli olduğu hususlarını vurguladı. Birbirinden değerli konuşmacıların yer aldığı sempozyumda Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat AKKUŞ’da gelecekte dünyada suyun önemi ve arıtma teknolojilerinin gelişimi konularında bilgi verdi.

Sempozyumda konuşan FESTO ALMANYA Proses Otomasyon Direktörü Dr. Eckhard ROOS, Arıtma Tesislerinde Enerji Verimliliği ile Elektrikli kontrol ve Pünomatik kontrol sistemlerinin enerji verimliliği üzerine etkisi konularında Almanya örneği üzerinde bir konuşma yaptı.
Daha sonra FESTO ALMANYA su Segment Müdürü Armin MÜLLER söz alarak davetlileri FESTO’ nun Dünya’daki su arıtma referansları üzerine bilgilendirdi.

FESTO TÜRKİYE Müşteri Çözümleri Müdürü Fikret Kemal AKYÜZ ile Proses Otomasyonu Koordinatörü Alpay ÖZKAN ise FESTO Türkiye olarak gerçekleştirdikleri projeler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

FESTO TÜRKİYE Didaktik Müdürü Savaş ERİŞEN de FESTO TÜRKİYE olarak yaptıkları Mekatronik Eğitimlerden bahsetti.

Moderatörlüğünü FESTO TÜRKİYE Satış Müdürü Tuncay SOYDAŞ’ın yaptığı sempozyumun soru-cevap kısmında ise İmar ve İskan eski Bakanlarımızdan Prof. Dr. Ahmet SAMSUNLU, arıtma tesislerinde enerji verimliliği ile su ve atıksu arıtımında eğitimin hayati önemine vurgu yaparak, ülkemizde bu konuda önemli bir açığın olduğunu, bunun özel sektör ve kamu işbirliği ile süratle temin edilmesi gerektiği hususundaki temennilerini dile getirdi.

Uzun yıllar Almanya’da eğitim ve iş amaçlı yaşadığını ve o zamanlar Türkiye’nin modern içmesuyu ve atıksu arıtma tesislerine sahip olmasının hayalini kurduğunu ve bugün Türkiye’nin geldiği noktadan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti. Ahmet Samsunlu, Singapur’da kullanılan tüm atık suların üçte birinin ileri arıtma teknolojisi ve iyi işletme sayesinde yeniden kullanılabildiği örneğini vererek FESTO’nun dünyaya kazandırdığı sistemlerin ve verdiği eğitim çalışmalarının da nüfusu hızla artan ve kaynakları azalan dünyamız için son derece önemli ve takdire şayan olduğunu kaydetti.

Erzurum’dan İstanbul’a kadar birçok kamu ve özel sektör temsilcisinin yoğun ilgi gösterdiği organizasyon İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen bir yemek ile sona erdi.

FESTO Türkiye ve FESTO ALMANYA, aynı zamanda İstanbul Katı Atık, Su ve Atıksu Kongresi Fuar'ın aktif katılımcısı olarak Kongre alanında yerini aldı.

Express


En Çok Aranan Haberler