FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Petrol 4 ayın zirvesine çıktı

WTI petrol, Cushing'deki stokların azaldığı spekülasyonlarıyla 4 ayın zirvesinden yukarı çıktı

Petrol 4 ayın zirvesine çıktı

Batı Teksas ham petrolü (WTI), soğuk havanın dünyanın en büyük petrol tüketicisindeki yakıt talebini arttırmasıyla Cushing'de ham petrol stoklarının düştüğü spekülasyonlarının ardından 4 ayın zirvesinden yukarı çıktı.

Vadeliler New York'ta yüzde 0.7 yükselerek artışın ikinci gününe girdi. Yarınki hükümet verisi öncesindeki Bloomberg anketine göre, ABD'nin en büyük stok merkezi Cushing'deki stokların düşüşün 3. haftasına girdiği tahmin ediliyor. Kış fırtınasının karı kuzeydoğuya taşımasıyla, distile kullanımı arttı.

"Cushing'deki stok azalışı ve ABD'deki inatçı soğuklar yükselişi destekleyen faktörlerdi," diyen Australia & New Zealand Banking Group Ltd.'nin emtia varlıkları araştırma biriminin başındaki Mark Pervan, "Ortabatı ve güneydeki ABD eyaletleri sezon normalleri dışındaki soğuklarla karşı karşıyalar. Tabi bu da ısınma yakıtları talebini desteklemeye devam ediyor," şeklinde görüş bildirdi.

Mart vadeli WTI kontratı 71 sent artışla Nymex'te varil başına 103.14 doları buldu ve Singapur saatiyle 13:10'da 102.86 dolardan işlem gördü. Yarın vadesi dolacak olan kontrat dün 2.13 dolar güçlenerek 10 Ekim'den beri en yüksek seviye olan 102.43 dolara çıktı. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 94 üstünde seyretti. Fiyatlar bu sene yüzde 4.5 yukarı çıktı.

Nisan vadeli Brent kontratı 19 sent gerilemeyle Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 110.27 dolardan işlem gördü. Dün 8.36 dolar olan Brent ile WTI arasındaki fark 8.01 dolara indi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler