FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sabancı Oscarları'nda büyük ödül Teknosa'nın

Dördüncü kez gerçekleştirilen Sabancı Altın Yaka Ödülleri’ni kazananlar, Sabancı Center’da düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Sabancı Oscarları'nda büyük ödül Teknosa'nın

Tören, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, CEO’su Zafer Kurtul, İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever, Topluluk yöneticileri ve çalışanlarının katılımıyla yapıldı. Törenin sunuculuğunu ünlü showmen Beyaz üstlendi. Ödül törenine Sabancı Topluluğu’nun çeşitli şirketlerinden yaklaşık 600 çalışan katıldı.

DEĞER YARATAN ŞİRKETLER
Sabancı Altın Yaka Ödülleri, 6 farklı kategoride sahiplerini buldu. Sabancı Altın Yaka Ödülleri’nde büyük ödül olan Değer Yaratan kategorisinde Teknosa birincilik alırken, Pazar Odaklılık’ta Brisa, İnsana Yatırım’da Akçansa ödülün sahibi oldu. Birey ya da ekiplerin yarıştığı kategorilerde ise Verimlilik’te Sasa, İnovasyon’da Kordsa Global, Sinerji’de ise bireysel alt kategoride Enerjisa, kurumsal alt kategoride Akçansa, Çimsa ve Kordsa Global ödüle layık görüldü.

ÖDÜL ALMAYA ALIŞMIŞ BİR GRUBUZ
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı törenin açılışında şunları söyledi: “Sabancı Topluluğu olarak ödül almaya alışmış bir grubuz. Bunu gururla söylüyorum. 90’lı yılların başında dünyada büyük hareketlenmeler oldu. Toplam kalite, mükemmellik yolculuğu ve kalite ödülleri ortaya çıktı. Avrupa’nın ilk kalite ödülünü Brisa aldı. Dolayısıyla Sabancı Topluluğu olarak sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da ödül almaya alışmış bir grubuz. 90’lı yılları bu ödüllerle, toplam kalite, iş mükemmelliği, operasyonel mükemmellik anlayışımızla başarıyla geçirdik.

SABANCI HOLDİNG NEDEN BAŞARILI?

2008 yılında dünyada büyük bir kriz oldu. 2009 yılına geldiğimizde (bu krizle mücadelenin bir yolu olmalı) diye düşündük. Tekrar silkelenmeliyiz, yeni bir hamle, yeni bir heyecan bulmalıyız fikri vardı. Ama biz Sabancı olarak öyle bir boyuta geldik ki, arkadaşlarımın birikimleri ve yönetim anlayışları ile biz kendi ödülümüzü, kendi ‘Oscar’ımızı yaparız dedik. Arkadaşlarım katkı vererek, tasarımını, denetimini, her türlü sürecini hazırladılar. Kendi işlerinin dışında bu işe emek harcıyorlar. Bu ödül Sabancı Topluluğu’nun kendi ödülüdür. Birlikte daha iyiyi ararken, daha mükemmeli ararken, bu arada en iyileri seçmeye çalışıyoruz. Sabancı Altın Yaka Ödülleri’nin Toplulukta yarattığı heyecanın sebebi, arkadaşlarımın işlerini sevmeleri, daha iyiyi istemeleri, başarıyı sevmeleridir. Biz Sabancı Holding’de bu yüzden başarılı oluyoruz.

Ödüller işin bir sonucu ve mükafatı. Ama biz bir yolculuk yapıyoruz. Bu yolculuğun bir istasyonu yok. Bir yerlerde yavaşlayıp ödül veriyoruz ama yolculuk devam ediyor. Bu uzun ve başarılı bir yolculuk. Ama sonunda kaybedenimiz yok. Hep beraber kazanıyoruz, Türkiye kazanıyor”.

PİYASARA DEĞERİ 12 MİLYAR DOLARI AŞTI

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul da törende yaptığı konuşmada bu ödül töreninde Sabancı’nın geleceğini gördüğünü belirterek, bunun da kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti. Kurtul şöyle konuştu: “Sabancı Topluluğu olarak çok parlak ve başarılı bir geçmişe sahibiz. Ancak gelecekte başarılı olmak daha zor. Ama bu gece görüyorum ki Sabancı’nın geleceği de çok başarılı olacak. Geçtiğimiz yıl sonuçlarımız çok iyiydi. Hem büyüme, hem karlılık hem de hisse performansı olarak başarılı neticeler aldık. Sabancı Holding hisse senedi fiyatı 2012 yılında yüzde 80 yükselerek IMKB-30'un çok üzerinde bir performans gösterdi. Sabancı Holding piyasa değeri 12 milyar doları aştı. Bu artışın temel nedeni Sabancı Holding iştiraklerinin yani sizlerin başarılı performansıdır. Gayretle çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Piyasa şartları zor, rekabet yoğun, yenilikçi olmamız gerek, yaratıcı olmamız gerek. Başarıda en kritik konu insan kaynakları. Sabancı Topluluğu’nun en değerli varlığı insan kaynaklarıdır. Dolayısıyla insan kaynaklarını geliştirmek çok önemli, bu hepimizin sorumluluğu”.

BİZDE KAYBEDEN YOK!
Sabancı Holding’in yatırım anlamında yoğun bir yıl yaşadığını anlatan Zafer Kurtul, “Geçen sene 1.6 Milyar dolar, bu sene ise de 2 Milyar doların üzerinde yatırım yapacaklarını” söyledi. Bizim için büyümek ve değer yaratmak çok önemli“ dedi. Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever de “İş hayatında beyaz yakalarımız, mavi yakalarımız var ama bir de Sabancı’ya ait olan Altın Yakalarımız var. Altın Yaka bizim için 2008 yılında ortaya çıkan yenilikçi ve birleştirici bir kavram. Altın Yaka bugün topluluk için bir üst kimlik, bir platform. Başarıyı, iyi örnekleri paylaştığımız, şirketlerin birbiriyle yarıştığı bir süreç. Herkes kazanma arzusunda. Ama hiç kaybeden yok. Çünkü bu yolda hep kazanıyoruz, hep öğreniyoruz, hep birbirimizle paylaşıyoruz. Bence Altın Yaka’nın en önemli ayrıcalığı bu.

İŞ'TE ETİKLİK KATEGORİSİ GELİYOR
Sabancı Topluluğumuzun bir vizyonu var. Dolayısıyla vazgeçilmezlerimiz var. Bugün inovasyonsuz bir dünyayı, paydaşına değer kazandıramayan bir organizasyonu hayal etmemiz mümkün değil. Bütün arkadaşlarım Türkiye’nin Sabancı’sı olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorlar. Biz ülkemize katkıda bulunmak zorundayız. İnsanı odağına almamış bir organizasyonun başarılı olması mümkün değil. Ama dünya da değişiyor. Şu günlerde bizim ve dünyanın gündeminde “eşitlik” var. Biz Sabancı Topluluğu olarak, işin başından beri birçok uluslararası inisiyatife bu anlamda imza attık. Bu konularda lliderlik ve öncülük yapmış bir Topluluğuz. Dolayısıyla “İş’te Eşitlik” kavramını, kadınımızın daha eşitlikçi, daha ekonomik olarak özgür olduğu, gerek kurum içinde kariyer yapma anlamında, gerek sosyal hayatta daha etkin olduğu bir süreç yönetimini “İş’te Eşitlik” adı altında bir kategori oluşturabiliriz” dedi.

SABANCI ALTIN YAKA ÖDÜLLERİ KAZANANLAR
- Değer Yaratan Kategorisi Birincisi: Teknosa
- Pazar Odaklılık Kategorisi Birinci: Brisa
Gelişim Ödülü: Akçansa
- İnsana Yatırım Kategorisi Birincisi: Akçansa
- Verimlilik Kategorisi Birinci: Sasa (Murat Erdoğan, Toygun Çeviker, Hasan Yazıcı)
Mansiyon: Kordsa Global (Suat Hayri Bekircan, Dr. Hakan Mestçi, Tuğba Elele, Özgür Gündüz, Gürkan Sunal, Billy Popas, Jeff Worley, Durul Bozbey, Ali Osman Demirbaş)
Mansiyon: Yünsa (Onur Gök, Şevket Serdar Tok, Hasan Yorulmaz, Samet Orman, Bekir Muslu, Recep Baltacı, Ahmet Kaçar)
- İnovasyon Kategorisi Birinci: Kordsa Global (Hüseyin Ateş, Alper Kırmızıoğlu, Saim Öz, İsmail Çetin)
Mansiyon: Çimsa (Tuğhan Delibaş, Levent Çelenk, Bahadır Öztürk, Hakkı Dal, Erol Güldoğan)
Mansiyon: Kordsa Global (Serkan Baş)
- Sinerji Kategorisi Kurumsal Alt Kategori Birincisi: Akçansa, Çimsa, Kordsa Global
(Erhan Kop, Emine Güven, Yücel Ayyıldız, Burak Akçael, Serkan Baş, Dr.Stefan Volta, Sezgin Gökbulut, Kaan Aslanbaba, Ekrem Elmalı, Okan Ataman, İsmail Gökalp, Hakan Ekim, Tuğhan Delibaş, Erol Gündoğan)
-Bireysel Alt Kategori Birincisi: Enerjisa
(Seda Debre, Murat Bilgin Koç, Melih Doğan, Melih Solmaz, Mehmet Uyaroğlu, Halil Karaali, Nurullah Aslan, Osman Erkal, Köksal Kaynak, Barış Şanlı, Hasan Deringöz, Mahmut Çevik, Halil Karataş)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler