FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sevenleri Mustafa Koç'u anlattı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un cenazesine katılan çok sayıda ünlü isim, Koç ailesini yalnız bırakmadı. Cenaze namazı öncesi ünlü isimler Mustafa Koç'u anlattı.

Sevenleri Mustafa Koç'u anlattı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un cenaze namazı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde kılındı. Cenaze törenine siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı.

TÖRENE KATILAN İŞÇİLERDEN DUYGULANDIRAN PANKART

Cenaze törenine Bursa'dan işçiler de yoğun katılım gösterdi. İşçilerin üzerinde "Mavi gözlü patron yazan" pankartla katıldıkları belirtildi.
İLBER ORTAYLI: HER FANİYE NASİP OLMAYACAK BİR UĞURLAMA

Törene katılan tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Mustafa Koç'un iyi eğitim görmüş mütevazi bir kişilik olduğunu belirterek, "Candan bir dosttu. Çok sık görüşmezdik ancak mütevazi bir iş adamıydı. Ne kadar sevildiğini görüyorsunuz. Sadece iş adamları, ünlüler, politikacılar değil işçiler, talebeler var burada. Her faniye nasip olmayacak bir uğurlama kompozisyonu. Allah rahmet eylesin" dedi.


KOÇ'UN ESKİ CEOSU DURAK: İNSANLARI HEP MOTİVE EDERDİ

Koç Holding eski CEO'su Turgay Durak, "Mustafa Bey bizim için insanlarımızın hepsini kucaklayan çok iyi bir insandı. Bardağın hep dolu tarafını görüp, insanları motive ederdi. Büyük yatırımların onaylanmasında bizlere çok destek oldu. Çok üzgünüz. Dünyanın her yerinde işçilerin haklarını koruyan bir patron olmak çok önemli. Mustafa Bey, Rahmi Bey, Ali Bey, Ömer Bey dünyanın en saygın kurumların yönetim kurullarında bu nedenle bulunuyorlar" şeklinde konuştu.
ÖZYEĞİN: ÇOK ACI BİR KAYIP

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, "Mustafa Koç'un kaybı bizi inanılmaz etkiledi. Buradaki kalabalığı da görüyorsunuz. Yaptıklarını söylemeyi çok sevmezdi. Çok acı bir kayıp" dedi.

AYDIN DOĞAN: GENÇTİ YAZIK OLDU

Cenazeye katılan iş adamı Aydın Doğan ise Mustafa Koç'a rahmet dileyerek, "Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun. Çok şeyler söylenebilir. Koç'un üstüne kitap bile yazabilirim. Allah rahmet eylesin diyorum, gençti yazık oldu. Hepimiz üzüldük herkes üzüldü. Ailesine baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN DA KATILDI

Koç ailesinin ve sevenlerininyanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile işe Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin katıldı. **SPOR SANAT VE İŞ DÜNYASI CENAZEDE** Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kulübün yönetim kurulu üyeleri, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, sanatçı Demet Akbağ, iş adamları Nazif Zorlu, Hüsnü Özyeğin, Emre Kurttepeli, Aydın Doğan, Mehmet Ali Aydınlar, iş kadını Serpil Timuray ile askeri yetkililerin de aralarında bulunduğu, iş, siyaset, spor ve sanat dünyasından isimler katıldı. Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın da taziyede bulunup camiden ayrıldığı görüldü.



Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler