FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika | Bahçeli'den özür dileyip istifa etmişti! Bakan Muş genel müdürlerle bir araya geldi... Asgari ücret zammı sonrası zincir marketlere 'etiket fiyatı' uyarısı

Son dakika haberi: Asgari ücrete uygulanacak zam henüz açıklanmadan kimi zincir marketlerde fiyat artışına gidildiği, açıklanmasının ardından da devam ettiği görülmüştü. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya geldiğini duyurdu ve "Asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk" dedi. Bakan Muş'un paylaştığı fotoğrafta, MHP lideri Bahçeli'ye tepki gösteren BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç da yer aldı.

Son dakika | Bahçeli'den özür dileyip istifa etmişti! Bakan Muş genel müdürlerle bir araya geldi... Asgari ücret zammı sonrası zincir marketlere 'etiket fiyatı' uyarısı

Son dakika haberi: Zincir marketlerde etiket fiyatları üzerinden haksız rekabete karşı adımlar atılmaya devam ediyor. Asgari ücret zammını fırsat bilen zincir marketlere yönelik yeni bir hamle gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete zam yapılması sonrası zincir marketlere etiket fiyatları üzerinden uyarı geldi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya geldiği fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye verdiği mesajlarla gündeme gelen, devamında Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanlığı görevinden istifa eden BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç da yer aldı.

640xauto-3-1650707782-867

"HAKSIZ FİYAT ARTIŞLARINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Ticaret Bakanı Muş, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemizde en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelerek asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk. Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz."

Fk4lQyFXkAEwm_d

Bakan Muş, paylaşımına genel müdürlerle bir arada çektirdiği fotoğrafı da ekledi. Muş'un bir araya geldiği 4 genel müdürden biri olan Galip Aykaç, MHP lideri Bahçeli'ye verdiği yanıtla gündeme gelmişti.

BAHÇELİ'DEN ÖZÜR DİLEYİP İSTİFA ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş fiyatlarla ilgili açıklamasının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'den şu açıklama gelmişti:
"Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmekte. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemeli."

thumbs_b_c_736b41a402b5be32d77f6ddfcd1e975b

Bahçeli'nin bu açıklamasına ise Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, zincir marketlerin hedef alındığını öne sürerek peş peşe verdiği sert mesajlarla tepki göstermişti.

Sürecin devamında Aykaç Bahçeli'den özür dilemiş, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanlığı görevinden istifa etmişti.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler