FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA | Kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl... EYT'lilerin merakla beklediği açıklama! Bakan Bilgin duyurdu "1999 öncesi ve 5 bin prim günü şartı..."

Son dakika haberi: Asgari ücret ve EYT gündemin en çok araştırılan konuları arasında yer almaya devam ediyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Bakan Bilgin, "EYT'de 1999 öncesi ve 5 bin prim günü şartını değiştirmiyoruz." şeklinde konuştu. Bakan Bilgin EYT düzenlemesinin herkesi kapsayan bir düzenleme olduğunu aktardı. Kadın ve erkekler için yıl şartı konusu da netlik kazandı. İşte son dakika EYT haberinin detayları...

SON DAKİKA | Kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl... EYT'lilerin merakla beklediği açıklama! Bakan Bilgin duyurdu "1999 öncesi ve 5 bin prim günü şartı..."

Son dakika haberi: Ekonomi gündeminin en çok takip edilen konularının başında asgari ücret ve EYT geliyor. Milyonlarca vatandaşın gelişmeleri yakından takip ettiği konuyla alakalı açıklamalar dikkatle incelenirken son flaş açıklama da EYT ile ilgili oldu. EYT'lilerin bir süredir merakla beklediği açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Açıklamaya göre EYT'de iki şartın değişmeyeceği öğrenildi. Bilgin açıklamasında "EYT'de 1999 öncesi ve 5 bin prim günü şartını değiştirmiyoruz." ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Bilgin EYT düzenlemesi ile ilgili "EYT’den, kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler. Yaptığımız düzenleme herkesi kapsayan bir düzenleme, sınır koyan bir düzenleme değil." şeklinde konuştu. İşte EYT son dakika gelişmesinin detayları...

EYT'DE YIL - PRİM ŞARTI NE OLACAK?

Bakan Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin üzerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

thumbs_b_c_a8cca50fb964a28a58b6ef8c0259cec6

Görüşmelerin sunum kısmında EYT ile ilgili yaptığı, "Şu anda yaş şartını kaldırırsak prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var." açıklamasını anımsatan Bilgin, şöyle konuştu:

"EYT konusunda çok açık söyledim. Bugün 1,5 milyon civarında dediğim rakam; haziranda aldığımız veri. Bu rakam yıl sonu itibarıyla değişir. Çünkü orada neye bakıyoruz? Prim gün sayısına. Bazı milletvekillerince 'prime takılanlar' gibi bir şeyin oluşacağı söylendi. Prime takılanlar olmayacak. Neden olmayacak? Çünkü o günkü, 8 Eylül 1999 öncesi prim gün şartını değiştirmiyoruz; 5000 ve 5400."

iStock-1063289558

KADINLAR İÇİN 20, ERKEKLER İÇİN 25 ŞARTI

Bakan Bilgin konuşmasının devamında "Bu, kötü senaryoları kafanızdan silin. Öyle bir şey yok. Bugün bu arkadaşlar yıl sonu itibarıyla emekli olabilecek olanlar, bu düzenlemeyi yaptığımızda emekli olacak da geriye kalan yaklaşık 4 milyon insan ne olacak? İki şartı kaldırmıyoruz: Prim gün sayısı ve yıl sayısı. Kadınlar için 20, erkekler için 25 şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler. Yani yaptığımız düzenleme herkesi kapsayan bir düzenleme, sınır koyan bir düzenleme değil. Zannedersem bu açıklamalarım yeterli olmuştur." ifadelerine yer verdi.

thumbs_b_c_5bc1b1ba72fcdd912340a0be8f5ee7aa

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler