FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın "1000" dolar sınırında

İstanbul Altın Borsası (İAB) Başkan Vekili Osman Saraç, şu sıralarda halktan gelen hurda altın arzının, yurt içi talebi karşılamaya yeterli ve altın ithalatının da yüksek seyreden fiyatlar dolayısıyla durma noktasında olduğunu bildirdi.

Saraç, finansal piyasalarda belirsizliğin arttığı son dönemlerde altının, yatırımcıların paralarını yatırdıkları güvenli bir liman olarak dikkat çektiğini ve hisse senedi piyasaları başta olmak üzere diğer varlık fiyatlarında düşüşler kaydedilirken, altının değer kazandığını ifade etti.

Geçen yılın Ekim ayında 680,80 dolar/ons ile 13 ayın ne düşük seviyesine düşen metalin, o tarihten bu yana dolar bazında yüzde 40'ın üzerinde değer kazandığını, altının 2008 yılı Mart ayında ulaştığı 1.030,80 dolar/ons'luk rekor seviyesinin sadece yüzde 6 aşağısında seyrettiğini belirten Saraç, altının belirsizlik dönemlerinde ''güvenli liman'' olma özelliğine sahip olduğunu vurguladı.

Saraç, ''Son günlerde finansal piyasalarda artan karmaşa ortamında riskten kaçan yatırımcıların güvenli varlık olarak yöneldikleri altın, 18 Şubat Çarşamba günü 973,50 dolar/ons ile 7 ayın en yüksek seviyesine ulaştı'' dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler