FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa haftaya hızlı başladı

**İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, 222 puan yükselişle 51 bin 884 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.43 oranında değer kazandı.

**

Noel tatilini tamamlayan yurt dışı piyasaların açılması ile birlikte yurt dışı odaklı bir seyir izlemesini beklenen İMKB’nin, Asya borsalarının haftaya yükselişle başlaması nedeniyle alıcılı bir seyir izleyeceği düşünülüyor.

Global piyasalar, tatil sürecinin ardından yeni haftaya Asya'daki olumlu seyirle başladı. Japonya kaynaklı olumlu makro veri etkisiyle haftaya başlayan Asya piyasalarında genel itibariyle değer artışları hakim.

Yeni haftaya girilirken emtia fiyatlarının son günlerdeki yükseliş eğilimini koruduğu görülüyor. Petrol, altın, gümüş gibi emtialarda yüzde 1'e yaklaşan yükselişler söz konusu.

İMKB'de cuma itibariyle yılın en yüksek seviyesinden gerçekleşen kapanış, yeni zirve denemesi adına beklentilerin korunmasını sağlıyor. Analistler, endeksin 51.900 - 52 bin direnç aralığını aşması halinde işlemlerin 52 bin 300 seviyesine yönelmesini bekliyor.

Bu noktada 52 bin seviyesi üzerinde yurtdışı piyasalar içerisinde önemli bir gösterge olan Dow endeksinde de 10 bin 500 seviyesi üzerinde bir kapanışın teyit edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Destek seviyeleri olarak ise, 51.500 ve 50.900 seviyesi öne çıkıyor.

Bugün İngiltere ve Hindistan'da piyasalar kapalı olacak.

Günlük bazda piyasaları etkilyebilecek kayda değer bir veri bulunmuyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI Yurtiçi piyasalar tarafında Türk Lirası, dolar karşısında sınırlı değer artışıyla haftaya başladı. Uzmanlara göre, dolarda işlemler 1.51 seviyesinin altına geldiği anda Türk Lirası'ndaki değerlenme ivme kazanabilir.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,5160 lira, avro 2,1780 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 1,5100 liradan alınan dolar 1,5160 liradan satılıyor. 2,1720 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,1780 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada önceki kapanışta doların satış fiyatı 1,5130 lira, avronun satış fiyatı ise 2,1770 lira olmuştu.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

DIŞ BORSALARDA SON DURUM
Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kazandı.

Nikkei Endeksi, 139,52 puan (yüzde 1,33) değer kazanarak 10,634.23 puandan kapandı.

Endeks 26 Ağustostan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Londra'da piyasaların kapalı olacağı bugün Avrupa'nın geri kalanının, Asya borsalarındaki olumlu havanın da desteği ilegüne hafif yükselişle başlamaları bekleniyor.

City Index analistleri Dax'ın 40 puan, Cac-40'ın ise 18 puan civarında artıda açılacağını tahmin ediyorlar.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler