FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğan Holding POAŞ hissesi alıyor

İSTANBUL İHA- Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., POAŞ'ın yüzde 5 hissesini İMKB ikincil piyasada satın alacağını duyurdu.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'den Borsa'ya gönderilen yazıda, müşterek yönetime tabi teşebbüslerden Petrol Ofisi AŞ'nin Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş'nin en önemli iştiraklerinden birini oluşturduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca,"Geçtiğimiz günlerde hem Türkiye ekonomisi hem de dünya örnekleri içinde stratejik bir girişimi ifade eden bu iştirakimiz ile ilgili kesinlik kazanmamış ve temelsiz iddialar, şirketin sermaye piyasalarında hak etmediği bir konuma gelmesine, şirket yatırımcılarının gereksiz bir mağduriyeti göğüslemelerine neden olmuştur" denildi.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş'den Borsa'ya gönderilen yazıda şöyle denildi: "Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu bu gelişmeler ışığında yaptığı değerlendirmede, Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu iştirakimizle ilgili operasyonel ve mali konularda izleme, yakın destek ve denetim çalışmalarının kararlılıkla sürdürülmesi ve grubumuzun bu iştiraki ile ilgili itimat ve geleceğe olan inancının bir ifadesi olarak POAŞ sermayesinin yüzde 5'ine isabet eden tutara kadar payın iş bu açıklama tarihinden itibaren 6 ay içerisinde İMKB ikincil piyasada satın alınması için Holding Koordinatörlüğü'nün yetkilendirilmesine karar vermiştir. Bu kapsamda, POAŞ sermayesinin yüzde 0,09'una isabet eden 372 bin 763 YTL nominal bedelli payların bugün ortalama 4,97 YTL birim fiyatla ve toplam 1 milyon 851 bin 981,48 YTL bedelle satın alınmıştır."

Söz konusu hisse alımıyla birlikte Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ'nin POAŞ sermayesindeki payının yüzde 52,73'ten yüzde 52,82'ye yükseldiği belirtilen açıklamada, "Yönetim kurulumuzun anılan kararı şirketimizin ilgili sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülüklerinde herhangi bir etkiye yol açmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.


Express


En Çok Aranan Haberler