FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar kuru takip edilmeli

Doların artışı İMKB'de satışın güçlenmesine neden oldu. Endeks sabah açılışta 45,049 puanı görmesine rağmen, özellikle döviz kurlarında yaşanan artış sonucunda ikinci seansın sonlarına doğru satışlarla gevşedi. 16:00'da endeks 44.319 puanda bulunuyor.

Endekste büyük bir para çıkışı görünmemesine karşın banka senetleri başta olmak üzere satışlar gevşemeye yol açtı. Dolar 1.340-1,345 seviyesinde tutunmaya çalışıyor.

1,345'in yarın sabah saatlerinde yukarı yönde kırılması halinde endeks 44.000 desteğini aşağı kıracaktır.

Bonoların % 14,50 seviyelerine yaklaşması banka senetlerindeki satış baskısının en temel nedeni olarak görülüyor.Yabancı raporlarında TL'de kısa pozisyon almayı sona erdiren neden olarak: İran krizinin petrol fiyatları üzerinde yarattığı olumsuzlukların Türkiye'ye etkisi, Nisan ayı enflasyon oranlarının beklenenin üzerinde yükselmesi, Güneydoğu Anadolu'daki karışıklar gösteriliyor.

Dövizdeki yükselişe karşın endeksi bu seviyelerde tutabilecek tek olumlu gelişme ise uluslararası likiditenin hala bol olması ve bunun dünya borsalarına girmeye devam etmesi olarak görülüyor.

Doların 1.345'i yukarı aşması veya Avrupa borsalarında sert bir düşüş hareketi görmemiz halinde "SAT" sinyali vereceğiz. Bu durumlar gerçekleşmediği sürece pozisyon korumaya devam ediyoruz.

09/05/2006 16.10

Express


En Çok Aranan Haberler