FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar kuru yeniden yükselişe geçti

Dolar kuru 1,53 seviyelerine geriledikten sonra yeniden yükselişe geçti. Yabancı alımlarının etkili olduğu yükseliş hareketiyle 1,60 YTL seviyelerine dayanan dolar kuru, son günlerde yaşanan düşüşe de tepki vermiş oldu.

Avrupa ve Japonya merkez bankalarının faiz toplantıları öncesi, gelişmekte olan ülke piyasalarının etkisiyle alıcılı bir seyir izleyen dolar kurunun 1,62 seviyelerine kadar yükselişini sürdürmesi bekleniyor.

Bankalararası piyasada dolar kotasyonları şu sıralar 1,6050-1,6080 YTL'de oluşurken, serbest piyasada dolar 1,6030 YTL'den satılıyor.

Merkez Bankası'nın aldığı tedbirler ve Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz artışlarına ara vereceği beklentileriyle oluşan olumlu havada 1,53 YTL seviyelerine kadar gevşeyen dolar kurunun yeniden yükselişe geçmesiyle, bono faizleri yüzde 20 seviyelerinin üzerine çıkarken, İMKB'de de yüzde 3'lük düşüş yaşandı.

Piyasada, dolar kurunun 1.7700 YTL civarından başlayan ve 1.5300 seviyesine kadar süren düşüşe tepki verdiği düşünülürken, kurlarda tekrar aşağı hareket yaşanmasını bekleniyor.

Ancak dolarda yaşanan hızlanarak devam etmesi halinde, Merkez Bankası'nın tekrar devreye girerek, 1.6000 üzerinde, 1.6500 bölgesine doğru piyasaya doğrudan müdahalede bulunabileceği tahmin ediliyor.

Express


En Çok Aranan Haberler