FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar yükselişe geçecek

**ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarında büyük değişikliklere gitmemesi, doların İngiliz Sterlini, Euro ve yen karşısında değer kazanmasına yol açtı.

**

Forbes dergisinde yayımlanan bir haber analizde, ülkedeki uzmanların, Fed’in faiz oranlarını uzun bir süre daha sabit tutma kararının, doların son zamanlar kıta genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı değer kaybeden euro ve İngiliz Sterlini karşında yükselmesini sağlayacağına işaret ettiği belirtildi.

Düşük faiz oranları genelde para birimleri için iyi bir haber olmasa da, ABD’nin uyguladığı faiz politikası, ülke ekonomisinin Euro Bölgesi ve İngiltere’yi geride bırakan bir iyileşme yaşamasını sağlıyor. Bu yüzden 2010’da dolar, yatırımcılar için daha güvenli bir yatırım aracına dönüşebilir.

DOLAR GÜVEN TAZELEYECEK
ABD ve Avrupa genelinde, yatırımcılara, dolara yönelmeleri konusunda cesaret veren raporlar yayımlanıyor. Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları da, adı geçen ülkelerde faiz oranlarının yükselmesinden dolayı değer kazanacak.

Bu para birimlerinin değer kazanmasını sağlayan bir başka etken de, hızlı faiz oranı değişiklikleri ve emtiaya olan talebin artması oldu.

Haber analizde değerlendirmelerine yer verilen, Forex.com yatırım danışmanlığı sitesi analistlerinden Jacob Gubina, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya doları almanın ve bu para birimleriyle bağlantılı borsa yatırım fonlarına yönelmenin mantıklı bir hareket olacağını belirtti.

Gubina aynı zamanda, bu eğilim 2010 yılı boyunca da devam edeceğini dile getirdi ve diğer yandan, İspanya, Yunanistan ve İrlanda’daki ekonomik sıkıntıların bu bölgede faizleri düşük tutacağına dikkat çekti.

YEN İLK ÇEYREKTE GÜÇLENECEK Analist bütün bunlara ek olarak, yatırımcıların kısa vadede yene de yönelebileceğini dile getirirken, yabancı yatırımcıların kendi ülkelerine dönmesi yüzünden yenin 2010’un ilk çeyreğinde güçlenebileceğini belirtti ve Şubat ayının sonuna kadar ki süreci yen alımı için ideal zaman olarak belirledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler