FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya borsaları çalkalanıyor

Tüm dünya piyasaları 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmemesi üzerine adeta allak bullak oldu. Finans piyasaları böyle çalkantıları çok nadir yaşıyor.

Dow Jones sanayi endeksi günü 777 puanlık rekor düşüşle kapattı.

Bundan önceki rekor düşüş 11 Eylül terör saldırılarının ardından gelen günde meydana gelen 721 puanlık kayıptı. Nasdaq endeksi ise yüzde 9’dan fazla değer kaybetti.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası düşüşle kapandı. Nikkei Endeksi, yüzde 4,12 oranında değer kaybederek, 11.259,86 puandan kapandı.

Latin Amerika borsalarında da büyük düşüş yaşandı. Brezilya’da Sao Paulo borsasında endeks 10.2 puan, Meksika borsasında gün ortası alım satım işlemleri 5.5 puan düştü.

Avustralya ve Yeni Zelanda borsaları da güne büyük düşüşlerle başladı. Avustralya borsası yüzde 5’den fazla bir düşüşle güne merhaba derken, Yeni Zelanda borsası yaklaşık yüzde 5 değer kaybetti.

Hong Kong borsasının kaybı da yüzde 5’den fazla. Tokyo borsası ise son üç yılın en düşük düzeylerinde. Finansal kriz bankacılık sektörünü etkilemeye devam ediyor.

İzlanda hükümeti ülkenin en büyük üçüncü bankasını kamulaştırdı. Fransa-Belçika ortaklığı Dexia Bankası da tehlikede. Belçika hükümeti Dexıa’yı kurtarmak için 7 milyar euro sermaye artıracak.

MOSKOVA BORSASI'NIN KAPISINA KİLİT VURULDU

Moskova Menkul Kıymetler Borsası'ndaki işlemler geçici olarak durduruldu.
İşlemlerin, yerel saatle 12.30'a kadar durdurulduğu kaydedildi.

Dünyanın en canlı borsalarından biri olan Moskova Borsası, Gürcistan'da yaşanan çatışmanın ardından toparlanamazken, ardından gelen küresel finansal kriz borsadaki sıkıntıları derinleştirdi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler