FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faizler yataylandı

Bono piyasası, olumlu algılanan Hazine ihalelerine karşın yüzde 19 seviyeleri üzerindeki satıcılı seyrini sürdürdü. Gösterge niteliğinde olan 16 Temmuz 2008 vadeli tahvil spot işlemlerde yüzde 19,07 seviyelerinden kapanırken, valörlü işlemlerde yüzde 19,18 seviyelerine yükseldi.

Hazine'nin düzenlediği 182 günlük referans bono ve 679 günlük tahvil ihalelerinde toplam satış tutarı 2 milyar 685,3 milyon YTL olarak gerçekleşti. İhale öncesi 1 milyar 695,8 milyon YTL ROTsatış ile birlikte toplam satış tutarı 4 milyar 381,1 milyon YTL'ye ulaştı.

İhalede oluşan faizin piyasa beklentisinden biraz daha düşük gerçekleştiğini ifade eden bir banka yetkilisi, "6 aylık ihaln pozisyonlar açısından önemli. Hazine'nin bugün yapılan ihaleleri başarıyla atlattığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

Merkez Bankası'nın Perşembe günü yapacağı Para Kurulu toplantısına kadar önemli bir gündemi olmayan ve fonlama maliyeti olan yüzde 19,12 seviyelerine yakın seyreden bono piyasasında, Merkez Bankası'nın faiz kararı ve 4 Eylül'de açıklanacak Ağustos ayı enflasyon rakamlarına yönelik beklentiler belirleyici olacaktır.

Express


En Çok Aranan Haberler