FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faizler yüzde 18'in üzerinde kaldı

Sakin ve düşük hacimli bir seyirle gün içinde yüzde 18 seviyelerinin altına gerileyen bono piyasası, AB süreci ile ilgili endişeler nedeniyle tekrardan yükselişe geçti. Gün içinde en düşük 17,87 seviyelerini gören bono bileşikleri, spot işlemlerde yüzde 18,03 seviyelerinden kapanırken, valörlü işlemler 18,26 seviyelerinden gerçekleşti.

Bir banka yetkilisi, bono faizi yarım puan gevşemeyle yüzde 18 bileşik civarında bulunsa da, yaşanan hareketin düşük hacim nedeniyle gösterge olarak kabul edilemeyeceğini söyledi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alınacak faiz kararı ile yapılacak açıklamaların faizlerin seyri üzerinde etkili olması bekleniyor. Merkez Bankası'nın beklentiler doğrultusunda 50-100 baz puanlık artırım yapması ve gerekirse faizlerin daha da artırılabileceği ve mevcut durumun önemini belirtilmesi gibi kararlı açıklamaların gelmesi piyasalar tarafından olumlu algılanması bekleniyor. Ancak piyasalar, toplantı sonrası mevcut durumun geçici olduğu gibi ifadeler kullanılmasına ise olumsuz tepki verebilir.

Express


En Çok Aranan Haberler