FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halka açık şirketlere sıkı denetim

ANKARA(ANKA)-Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka açık şirketlerin şahıslar ve şirketlerle gerçekleştireceği belirli büyüklüğün üzerindeki işlemler için bağımsız bir kuruluşa değerleme yaptırılması konusunda sermaye piyasası mevzuatında düzenleme yapacak. Kamu sermayeli ve Borsa'da işlem görmeyen şirketlerde kurumsal yönetim ilkeleri için yasal alt yapının tamamlanmasına yönelik bir kanun taslağı hazırlanacak.

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu çalışmaları kapsamında, SPK koordinasyonunda halka açık şirketlere ilişkin yeni düzenlemelere gidiliyor.

Bu kapsamda, halka açık şirketlerin doğrudan veya dolaylı olarak sermaye, yönetim veya denetim ilişkisi içinde olduğu şahıslar ve şirketlerle gerçekleştirdiği işlemlere ilişkin tebliğin Mayıs 2007’de tamamlanması planlanıyor. Bu şirketlerin gerçekleştireceği belirli büyüklüğün üzerindeki işlemlerin genel kurulun devredemeyeceği görev ve yetkiler arasında sayılması konusunda da sermaye mevzuatında düzenleme yapılacak. Şirket ortaklarının şirketten bilgi alma hakkına ilişkin Meclis’te görüşülen Türk Ticaret Kanunu’nu taslağındaki düzenlemelerin genişletilmesi için de haziran ayına kadar öneri hazırlanacak.

BORSA DIŞI ŞİRKETLERE YENİ DÜZENLEME

Borsa dışı şirketler için en iyi kurumsal yönetim uygulamalarının belirlenmesi, benimsenmesi ve uygulanmasının sağlanmasına yönelik projenin de Eylül 2008’de tamamlanması planlanıyor. Bu çalışma Sanayi Bakanlığı, KOSGEB ve sivil toplum kuruluşlarının SPK koordinasyonunda gerçekleştirilecek.

KAMU SERMAYELİ ŞİRKETLER İÇİN YASA

Kamu sermayeli şirketlerde kurumsal yönetim ilkelerinin belirlenmesi ve uygulanması için gerekli yasal alt yapının tamamlanmasına yönelik bir kanun taslağı hazırlanacak. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve SPK’nın, DPT Müsteşarlığı ile Hazine Müsteşarlığı koordinasyonunda hazırlanan kanun taslağı da Eylül 2008’de tamamlanacak.

Express


Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler