FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Halka arzı mayısa yetiştireceğiz"

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın halka arzını mayısa yetiştireceklerini belirterek "yabancılarla rekabetten korkmuyoruz" dedi.

Sabah Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Aydın, "Rekabetten korkmuyoruz. KOBİ ve esnaf bankacılığında avantajlıyız" dedi

Aydın, "31 Aralık 2006 bilançomuzu, 3 ay içinde denetimden geçmiş haliyle açıklayabileceğiz. Nisan, mayıs ayları arasında Özelleştirme ekibiyle uluslararası tanıtıma çıkmayı planlıyoruz. SPK ile temastayız. İlk yarı bitmeden arzı yetiştirebileceğimizi düşünüyoruz." diye konuştu.

Aydın şunları söyledi:

"Halkbank büyük bir banka. Bu ölçekteki bir banka için önce piyasa fiyatı oluşsun istendi. Kalan yüzde 75'lik hisse için o günün koşullarında banka ve ülke ekonomisinin yararına olan yöntem tercih edilir.

Hisse sahiplerinin lehine bir düzenleme söz konusu. Kendilerine birer YTL'lik hisse senedi verebileceğiz. Bazen yakınmalar oluyor. Örneğin bir hissedarımız, 'Babam, ağabeyime fındık bahçesi, bana banka hissesi vermişti. Ağabeyim fındıkları satıp yedi ama bankadan bana bir şey kalmadı' dedi. Tabii kendince haklı. Ancak bu ortakların payı yüz milyarda dört. Bu aşamada gönüllerini alıyoruz.

Bizdeki KOBİ ve esnaf bankacılığı birikimi kimsede yok. Rekabetten korkmuyoruz, hatta avantajlı konumdayız. Türkiye'de alt gelir gruplarına yönelik bankacılık yapılması lazım. KOBİ'ler ve bireysel müşteri bu nedenle hedef kitle.

Bankaların hizmetlerini fiyatlandırması tüketicinin tepkisini çekiyor... Rekabetin arttığı bir ortamda işletme giderlerini yeterince hızlı düşüremeyen sektör, komisyon gelirlerine yükleniyor. Biz makul ücretler alıyoruz. Bankaların yaptığı işlemlerin artık bedava olmadığının anlaşılması lazım. Ancak burada da ayar kaçmamalı."

Aydın, 2007 yılı projeksiyonu ile ilgili,"Bireysel bankacılık ve KOBİ bankacılığında rekabet kızışacak. Türkiye'de tasarruf ve kredi açığı bulunduğu için mali sektöre ilgi sürecek. Menkul kıymetlerden krediye dönüş hızlanacak. Seçimlerden ekonominin olumsuz etkilenmeyeceğini düşünüyoruz. Olumlu senaryoyu esas alıyoruz." dedi.

Express


Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler