FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İş Menkul Değerler halka açılıyor

İş Yatırım Menkul Değerler AŞ, hisselerinin yüzde 25,85'ini halka arz etmek amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsasına
(İMKB) başvurdu.

İş Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, hisselerinin yüzde 25,85'ini halka arz etmek amacıyla SPK ve İMKB'ye başvurularını yapan şirketin, ek satışhakkının kullanılması halinde halka açıklık oranı yüzde 29,73 olacak.

İş Bankası Yönetim Kurulu tarafından 30 Kasım 2006 tarihinde alınan ve kamuoyuna açıklanan karar uyarınca, İş Yatırım'ın halka arzında, sermayeartırımı ve ortak satışı yöntemleri birlikte kullanılacak.

Mevcut tüm ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak bedelli sermaye artırımı yöntemiyle halka satılacak payların toplam nominal değeri 22,6 milyon YTLolacak. Bu miktar, toplam halka arzın yaklaşık yüzde 73'lük bölümünü oluşturuyor.

İş Bankası'na ait olan ve ortak satışı yöntemiyle halka arz edilecek payların nominal değeri ise 8,3 milyon YTL olacak. Bu paylar, toplam halka arzınyaklaşık yüzde 27'sini oluşturuyor.

Böylece, halka arz edilen hisse senetlerinin toplam nominal değeri 30,9 milyon YTL olacak.

Halka arzda gerek görülmesi halinde, İş Bankası'na ait olan paydan 4,6 milyon YTL nominal değerde ek satış yapılabilecek. Ek satışın yapılması halinde,arz edilen hisselerin toplam nominal değeri 35,5 milyon YTL'ye, halka açıklıkoranı ise yüzde 29,73'e ulaşacak.

Açıklamada, İş Yatırım'ın, piyasa koşullarına ve yasal sürece bağlı olarak halka arzı 2007 yılının ilk yarısında tamamlamayı hedeflediği bildirildi.

Express


Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler