FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İş Yatırım halka arza hazır

İSTANBUL(ANKA)-İş Bankası, portföyünde bulunan İş Yatırım'ın toplam 12.9 milyon YTL'lik nominal değerdeki paylarını her hisse başına 2.40-3.00 YTL fiyat aralığından halka arz etmeyi planlıyor.

İş Bankası'ndan İMKB'ye gönderilen açıklamada, yönetim kurulunun 30 Kasım 2006 tarihli kararı kapsamında, bankanın iştiraklerinden İş Yatırım Menkul Değerler'in sermayesinin yaklaşık yüzde 15'i oranında 4 milyon 629 bin YTL'lik bölümünün, ek satış hakkı olmak üzere, toplam 12 milyon 907 bin YTL nominal değerdeki payların halka arz edilmesine karar verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, SPK'nın kayda alması halinde, talebe bağlı olarak halka arz edilecek hisseler için belirlenen fiyatın 2.40-3.00 YTL aralığında oluşacağı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu hisselerin değerinin bağımsız bir değerleme kuruluşu tarafından belirlendiğine işaret edildi.

İş Yatırım'ın halka arz edilecek hisse senetlerinden elde edilecek iştirak satış karının 17 milyon 182.4 bin YTL ile 24 milyon 926.6 bin YTL aralığında olacağı belirtilen açıklamada, bu karın nasıl kullanılacağı yönünde bir karar alınmadığı vurgulandı.

Ek satış dahil satış tutarının İş Bankası'nın geçen yıl sonu itibariyle konsolide olmayan aktif tutarına oranının yüzde 0.04 ve yüzde 0.05 aralığında olduğu belirtilen açıklamada, İş Yatırım'ın sermayesindeki 89 milyon 56 bin YTL nominal değerde ve yüzde 92 oranındaki İş Bankası payının, halka arz ve ek satış sonrasında 76 milyon 149 bin YTL nominal değere ve yüzde 63.8 oranına gerileceği vurgulandı.

Express


En Çok Aranan Haberler