FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oger, Londra'da halka açılmayı planlıyor

Türkiye tarihinin en büyük özelleştirmesiyle Telekom'un yüzde 55.5'ini 6 milyar dolardan satın alan Oger Telecom'un, Londra borsasında halka arzı gerçekleştirerek, 1 milyar dolar sağlamayı amaçladığı bildirildi.

Financial Times gazetesi, söz konusu halka arzın son iki yılda Londra borsasında yapılan en büyük uluslararası satışlardan biri olacağını belirtti.

Ekonomi gazetesi Financial Times, Oger Telekom'un Londra borsasında işlem gören en büyük şirketlerden biri olma yolunda bulunduğunu kaydederek, öldürülen eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin ailesinin elinde bulunan Saudi Oger tarafından kontrol edildiğini anımsattı.

Oger Telecom'un Londra borsasında gerçekleştirilecek halka arzı ile 1 milyar dolar sağlanmayı amaçladığını belirten gazete, banka kaynaklarına dayanarak bu operasyon ile şirketin değerinin 8 milyar dolara çıkabileceğini, bunun da şirketi FTSE 100 indeksi üyeliğine yönelmesini sağlayabileceğini yazdı.

Halka arzı işleminin ayrıntılarının bu hafta kesinleştirileceğini kaydeden gazete, halka arzının Citigrouup ve ABN Amro tarafından yürütüleceğinin sanıldığını da kaydetti.

Financial Times, Londra Borsası'nda son iyi yılda gerçekleşen en büyük uluslararası halka arzının merkezi Cebelitarık'ta olan kumar şirketi PartyGaming tarafından yapılan 906 milyon sterlin tutarında ihraç olduğunu bildirdi.

Express


Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler