FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SPK, Turkcell kararını temyiz edecek

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), mahkemenin, Turkcell Holding ve Turkcell İletişim'de ortaklara çağrı muafiyeti kararının iptali kararının yasal süresinde temyiz edileceğini bildirdi.

SPK'dan İMKB'ye gönderilen yazıda, Sonera Holding B.V. tarafından SPK'nın, Turkcell Holding A.Ş (Turkcell Holding) hisse senetlerinin Alfa Telecom Turkey Limited (Alfa) ve Çukurova Grubu arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde önce Intercon Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş'ye, daha sonra Çukurova Telecom Internetional Limited'e ve son olarak Alfa ile Çukurova Finance International Limited'in ortak olacağı Çukurova Telecom Holdings Limited'e devredilecek olması nedeniyle, anılan şirketlere kurulun ''halka açık anonim ortaklıklar genel kurullarında vekaleten oy kullanılmasına ve çağrı yoluyla vekalet veya hisse senedi toplanmasına ilişkin esaslar tebliğinin'' 17'nci maddesi uyarınca Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş ve Turkcell Holding nezdinde doğacak diğer ortakların hisse senetleri için çağrıda bulunma yükümlülüğünden muafiyet getirilmesine ilişkin 7 Ekim 2005 tarihli kurul kararının yürütülmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara 4. İdare Mahkemesi nezdinde açılan davada mahkeme tarafından 19 Ekim 2007 tarih ve k.2007/2012 sayılı kararıyla dava konusu 7 Ekim 2005 tarih ve 39/1215 sayılı kurul kararının iptaline karar verildiği hatırlatıldı.

Yazıda, anılan karara karşı yasal süresi içerisinde yürütmenin durdurulması talebiyle temyiz başvurusunda bulunulacağı bildirildi. SPK'dan şirketle ilgili gelen bu açıklamanın duyurulmasının ardından Turkcell hisse senetlerinin işlem sırası tekrar açıldı.

Express


En Çok Aranan Haberler