FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TAV halka açılıyor

TAV Havalimanları Holding A.Ş., yüzde 16,67 oranında hissenin halka arzı için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'na başvurdu.

İMKB internet sitesinde yer alan bilgilere göre, şirketin ek satış sonrası harka açılması planlanan sermaye oranı yüzde 19.17 olacak.

TAV HAvalimanları'nın İMKB'ye başvuru tarihi 29 Aralık 2006olarak belirtildi. Aynı tarihte yayınlanan Sermaye Piyasası Kurulu Bülteninde de, şirketin halka açılmak için SPK'ya başvurduğu yer almıştı. SPK Bülteni'nde yer alan karara göre, Şirketin nakit olarak artırılacak 9.687.500 YTL tutarındaki sermayesini temsil edecek paylar ile mevcut ortakların sahip olduğu 29.062.500 YTL. nominal değerli paylar olmak üzere toplam 38.750.000 YTL nominal değerli payların halka arz edilmesi planlanıyor.

TAV, halka arz öncesinde yatırım bankaları ABD’li Goldman Sachs International 225 milyon dolar, fon yöneticilerinden Avustralyalı Babcock&Brown ise 90 milyon dolar tutarında hisse satışı yapmıştı.

TAV’a 2006 yılının Nisan ayında enerji, petrokimya, telekomünikasyon ve ulaştırma gibi sektörlere yatırım yapan İslam Kalkınma Bankası'nın (IDB) Altyapı Fonu 73 milyon ABD Doları tutarında yatırım yaptı. Kuveyt'in en büyük yatırım şirketlerinden Global Investment House ise Ağustos 2006’da 75 milyon ABD Doları değerinde hisse satın alarak TAV Havalimanları Holding'e ortak oldu.

Express


Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler