FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Telekom'dan 2 bin kişilik dev kadro

**2009'da alımına başladığı 2 bin kişilik yeni kadrosunu 2 günlük " İşe Uyum Programı" çerçevesinde İstanbul'da biraraya getiren Türk Telekom, yetenekli, genç ve inovatif ekibiyle yurt içi ve yurtdışında yeni yatırımlara hazırlanıyor.

**

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknoloji şirketi Türk Telekom, 2009 yılında işe başlayan 2 bin yeni çalışanını 2 gün sürecek " İşe Uyum Programı " çerçevesinde İstanbul'da ağırlıyor.

2007 yılında kurulan Türk Telekom Akademi tarafından düzenlenen ve Türk Telekom üst düzey yöneticilerinin de katıldığı eğitim porgramı boyunca yeni çalışanlar, şirketin tüm birimleri ve bu birimlerin faaliyetleri ile ilgili eğitimler alacaklar.

Haliç Kongre Merkezi'n de düzenlenen eğitim programı ve Türk Telekom'un istihdam stratejileri ile ilgili bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, 2009'da yarattıkları 2 bin kişilik istihdamla 2005 yılından bu yana toplam 6 bin kişiye istihdam olanağı sağladıklarını belirterek, "Türk Telekom Grubu olarak ürün ve hizmetlerimizi yurtdışına ihraç ediyoruz. Bunu, tecrübenin , genç ve inovatif beyinlerle uyum içinde çalışması sayesinde başarıyoruz. Bunun için, insana yatırım yapıyoruz. İnsana yatırım yaparak Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmış olmaktan da gurur duyuyoruz" dedi.

DÜNYA ŞİRKETLERİNDEN YENİ TRANSFERLER
Yeni yatırım stratejilerine yönelik olarak dünyaca ünlü teknoloji devlerinden önemli isimleri de bünyelerine kattıklarını ifade eden Doany, sözlerini şöyle sürdürdü:" Kore LG'den bir transferimiz var. Türk Telekom Ar-Ge Direktörü olarak göreve başladı. Yeni Strateji Başkanı Yahoo'dan, Microsoft'tan, Merill Lynch'den transferlerimiz var. Bunları yakında sizlerle tanıştıracağız" .

GAZDAN AYAĞIMIZI ÇEKMEDİK
Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı Gökhan Bozkurt ise ekonominin zor bir dönemeçten geçtiği bir dönemde önemli bir istihdam sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: " 200 yılından bu yana istihdamsağladığımız 6 bin kişinin 4 bini mühendis ve teknisyenlerden oluşuyor. İşe aldığımız mühendis ve teknikerleri yalnız büyük şehirlerde değil, Türkiye'nin 81 ilinde direkt olarak istihdam ettik. Bölgesel olarak baktığımızda istihdamın en büyük bölümü Anadolu'daki şehirlerde olduğu görülür. Yetenekli genç, mezun ve profesyonelleri kadrosuna katmaya devam eden şirketlerden biri olarak yaptığımız yatırımın Türkiye'ye katma değer yarattığına inanıyoruz. Bu yıl işe alınanların yüzde 20'sinin genel müdürlük, yüzde 30'unun İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde, yüzde 50'sinin Türkiye genelinde istihdam ettik".

Gökhan Bozkurt, sektörde ilk olması nedeniyle Türk Telekom'un bir bir ekol işlevi gördüğünü ve sektörde en çok başvuru alan şirketlerden biri olduğunu vurgulayarak, " Sitemiz üzerinden aldığımız başvuru 150 bini geçti. Türk Telekom'un, insana kaynağa verdiği önemin sonucu bu. En çok iş başvurusu alan şirket olmamız bizi onurlandırıyor.Bu da bizim doğru noktada olduğunuzu gösteriyor. "dedi.

2009 sonu itibari ile toplam 35 bin çalışanı bulunan Türk Telekom'un yarattığı iş alanları ile toplam 50 bin kişilik dev bir kadro oluşturduğunu ifade eden Bozkurt, Türk Telekom'un önümüzdeki yıldan itibaren başlatacağı yurt içi ve yurtdışı yatırımlarla yeni istihdam olanakları yaratacağını da sözlerine ekledi.

Gökhan Bozkurt, dünyayı saran küresel krize rağmen Türk Telekom'un teknolojik yatırımlar yanında bu yatırımları destekleyecek istikrarlı istihdam programını uygulamaktan vazgeçmediğine dikkat çekerek, şunları söyledi:" Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de herkesin insan gücünde daraldığı bir dönemde biz deyim yerindeyse gazdan ayağımızı çekmedik. Bunun bir nedeni yatırımlarla ihtiyaç duyduğumuz insan gücü, ikincisi ise teknoloji dünyasında küresel bir eğitimci olmayı planlamamız. Türk Telekom Akademi olarak yerel operatörler başta olmak üzere, bölge ülkelerine ve dünyaya eğitim faaliyetleri sunacağız."

81 İLDEN 2000 KİŞİ İSTANBUL'DA
İşe Uyum Programın nedeniyle 801 ilden İstanbul'a gelen 1.200 Türk Telekom çalışanı Taksim, Mecidiköy ve Şişli bölgelerinde 13 otelde ayrılan 750 odada konaklıyor. İki gün boyunca Haliç Kongre Merkezi'n de düzenlenecek oryantasyon programına katılacak Türk Telekom çalışanları 22 saatlik bir eğitimle çeşitli aktivitelere katılacak , kişisel gelişimlerine yönelik farklı uygulamalardan yararlanacaklar.

Express


Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler