FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yapı Kredi gayrimenkul satıyor

İSTANBUL (İHA) - Yapı Kredi Bankası, Çukurova grubu ile 2005 yılında yaptığı anlaşma gereği banka ve iştirak mülkiyetinde bulunan toplam değeri 133.9 milyon euro olan bazı gayrimenkulların AIM Consortium'a satma kararı aldığını açıkladı.

Yapı Kredi Bankası'ndan İMKB'ye gönderilen açıklamada, "Yapıkredi ile Çukurova Holding A.Ş. arasında 28.09.2005 tarihinde imzalanan, "Bankacılık Dışı Varlıklara İlişkin Opsiyon Sözleşmesi" kapsamında olan gayrimenkullar ile, Opsiyon Sözleşmesi kapsamında olmayan kullanım dışı gayrimenkulların toplu olarak satışına yönelik ihale yolu ile teklif alınması için Ekim 2006 da başlattığı çalışmalarda yatırımcılardan bağlayıcı nihai teklifler aldı.

Bankamızın 31.12.2006 defter değeri yaklaşık 89 Milyon euro olan gayrimenkul niteliğindeki bankacılık dışı varlıklarının belirlenen satış süreci çerçevesinde AIM Consortium tarafından kurulacak ve sahibinin AIM Consortium olacağı bir anonim şirkete veya anonim şirketlere 111.319.597 euro'dan az olmayan bir bedelle satılacaktır.

Yukarıdaki kapsamda satılacak olup, halihazırda Bankamız ve iştirakleri kullanımında olan toplam 7 adet taşınmazın, satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından 3.201.636 euro yıllık kira bedelinden fazla olmamak kaydıyla bankamıza / iştiraklerimize kiralanması kararlaştırılmıştır.

Ayrıca bankamıza ait olmayıp bankamız iştirakleri aktifinde yer alan ve 31 Aralık 2006 defter değeri yaklaşık 14.5 Milyon euro olan varlıklar da belirlen satış süreci çerçevesinde AIM Consortium tarafından kurulacak ve sahibinin AIM Consortium olacağı bir anonim şirkete veya anonim şirketlere 22.680.403 euro'dan az olmayan bir bedelle satılacaktır.

Bankamız aktifinde yer alan varlıkların satışı neticesinde yaklaşık olarak 22.231.748 euro, iştiraklerin aktifinde yer alan varlıkların satışı neticesinde ise 8.144.487 euro olmak üzere toplam 30.376.235 euro gayrimenkul satış kazancı oluşacaktır.

Yukarıda anılan gayrimenkullerden, "Bankacılık Dışı Varlıklara İlişkin Opsiyon Sözleşmesi" kapsamında olanların üçüncü kişilere satışı için Çukurova Holding A.Ş.'nin sözleşme gereğince 30 günlük opsiyon süresi bulunmaktadır. Nihai satış anlaşmasının bu opsiyon süresini müteakiben gerçekleştirilmesi planlanmaktır" denildi.

Express


En Çok Aranan Haberler