FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

100 bin yürüyen pompa trafikten çekildi!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, trafikten yaklaşık 100 bin aracın çekildiğini belirterek, hak sahiplerine 400 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.

100 bin yürüyen pompa trafikten çekildi!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın trafikte 'yürüyen bomba' olarak nitelendirdiği hurda araçlar bir bir çekiliyor. 4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nin açılışında konuşan Bakan Yıldırım, trafikten yaklaşık 100 bin aracın çekildiğini belirterek hak sahiplerine 400 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.

'BİR TAŞLA İKİ KUŞ'
Uygulamanın devam ettiğini dile getiren Yıldırım, makine kimyada araçların preslendiğini ve kilosu üzerinden hak sahiplerine parasının verildiğini kaydetti. Vergi borçları varsa onun da silindiğini ve bir taşla iki kuş vurulduğunu anlatan Yıldırım, uygulamayla yürüyen bombalardan kurtulunmuş olunduğunu söyledi.

30 TONLUK ARACA 50 TON YÜK!
Yolların düşmanının aşırı yüklü araçlar olduğunu vurgulayan Yıldırım, "30 tonluk araca 50 ton yükleniyor. Ana noktalarda 75 noktaya kantarlar koyduk. Kurallara uymayanlara cezalar uygulanıyor. Böylece yolların ömrünü 10 kat artırıyor. 25 yıllığına yol yapıyoruz, 2.5 yılda yollar bitiyor. Karayolu Taşıma Kanunu bir devrimdir" diye konuştu.

'YOLLARIN KRALI DEĞİL KURALI OLUR'
Binali Yıldırım, her an kaza riskiyle karşı karşıya bulunulduğunu belirterek, "Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Bunu esas alacağız. Hız sınırlarına riayet edeceğiz, kural ihlali yapmayacağız" dedi. Savaşlarda bile trafik kazalarındaki kadar ölüm hadisesi yaşanmadığına dikkat çeken Yıldırım, yollara, trafiğe ve altyapıya yapılan yatırımın insanların yaşatılmasına yönelik çalışmalar olduğunu kaydetti.

'BÖLÜNMÜŞ YOLDA KAZALAR DÜŞTÜ'
Yolların üçte birinin bölünmüş yol haline getirildiğini anlatan Yıldırım, 22 bin 500 kilometresinin tamamının bölünmüş yol olduğunu söyledi. Trafiğin yüzde 80'inin bu yollarda olduğunu dile getiren Yıldırım, yolları böldüklerini, insanları ve ülkeyi birleştirdiklerini vurguladı. 24 ilin doğrudan bölünmüş yolla bağlandığını ve hayat kurtardığını anlatan Yıldırım, bu yollarda kazaların yüzde 50 azaldığını belirtti.

Express


En Çok Aranan Haberler