FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın 1350$ seviyesini kıramaz ise yine alçalan trend baskısı altında geri çekilme hareketleri yapabilir. 1340$ üzerindeki tutunmalara olası atakları takip etmek için dikkat etmekte fayda var.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

26-27 Temmuz tarihlerinde yapılan Fed toplantısında kararın açıklanmasının ardından piyasanın tepkisi Dolar sat yönünde oldu. Dolar karşısında işlem gören Altın oldukça hızlı bir şekilde 1321$ seviyesinden 1340$ seviyelerine doğru yükseldi ve şimdi bu bölge üzerinde kalıcı olmaya çalışıyor. Fed öncesi artan Dolar pozisyonları sayesinde 98.0 seviyelerine doğru adım adım yaklaşan Dolar Endeksi vardı. Fed’in bir miktar şahinleşmesinin piyasada önceden dolar lehine fiyatlandığını ve Fed toplantısının ardından yüklü dolar pozisyonlarının bozulmaya başlandığını izlemekteyiz.

Fed’in Haziran ayında kullandığı stresli dili geride bırakıp ekonomik risklerin azaldığına yönelik sinyallere dikkat çekmesi, bu yıl hiç faiz artırmayacak ihtimallerini de azaltmış oldu. Böylelikle yarın açıklanacak ABD büyüme verisinin yanı sıra haftaya gelecek tarım dışı istihdam verileri alt başlıkları ile birlikte oldukça önemli olacak. Sonuç olarak dolardaki gevşeme kalıcı olmayabilir ve bir süre sonra yeniden güçlü seyirler gösterebilir. Bu durum Altındaki yukarı tepkilerin sınırlı kalmasına neden olabilir.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda MACD-fiyat pozitif uyuşmazlığı yukarı yönde bozulmuş oldu. Fakat haftalık olarak baktığımızda 5 yıllık uzun vadeli trendine yaklaşan Altın yükseldikçe durum kritikleşmeye başladı. Çünkü uzun vadeli trendi yaklaşık 1350-1355$ civarından geçiyor. Bununla beraber Altın-Gümüş rasyosunda hareketler aşağı yönlü sertleşmesinin ardından ya Altında yukarı yönlü bir düzeltme gelecek ya da Gümüşte bir miktar aşağı yönde düzeltme göreceğiz. Altın 1350$ seviyesini kıramaz ise yine alçalan trend baskısı altında geri çekilme hareketleri yapabilir. 1340$ üzerindeki tutunmalara olası atakları takip etmek için dikkat etmekte fayda var.

En Çok Aranan Haberler