FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda da 1270-1290$ aralığında devam eden işlem bandı gün içerisinde 1290$ seviyesinin test edilmesiyle devam ediyor.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons Altın fiyatı dün akşam yaşadığı kayıpların ardından bugün tekrardan 1270$ seviyelerinden destek bularak yükselme çabası içerisinde. Öncelikle Altında neden bu yönde hareketler oldu ve hangi
senaryolar var bir bakalım.

Trump’ın başkan olmasıyla birlikte ani açılan altın pozisyonları vardı. Aynı zamanda ABD başkanlık seçimleri öncesindeki hafta CFTC raporlarında da gördüğümüz üzere toplam altın kontratlarında alımlarla
gelen bir artış var. Diğer yandan Fed’ in aralık ayına dair faiz artırım olasılığının gerilediği düşünülse de ABD 10 yıllık tahvil faizinin hareketinden hiç te sanıldığı gibi olmadığını görüyoruz. Bundan sonra senaryolar ne olabilir sorusuna işe şu şekilde yanıt verebiliriz.

Fed toplantısına kadar daha doğrusu Fed’ den faiz artırım beklentilerinin piyasada hâkim fiyatlama olana kadar Altın 1290$ seviyesini kırmasıyla 1300$ seviyelerine doğru canlanabilir. Fakat bu fiyatlamanın ne zaman başlayacağı bilinmediğinden dolayı alım tarafında kalmak biraz riskli olabilir. Bu nedenle bahsettiğimiz bölgeye doğru yükselişlerde Altın 1300$ seviyesini yukarı yöne kıramaması halinde zayıflama belirtileri gösterebilir. Belirttiğimiz üzere ABD tahvil faizlerini izlemekte fayda var.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda da 1270-1290$ aralığında devam eden işlem bandı gün içerisinde 1290$ seviyesinin test edilmesiyle devam ediyor. Altında kısa vadeli yükselen trend 1272-1275$ seviyesinden geçiyor. Bu seviyenin altında kalıcı olmadığı takdirde tekrardan yukarı tepkiler söz konusu olabilir. Fakat Altının desteğini zorlaması görünüm açısından da çok güçlü olmadığı hissiyatı uyandırıyor. Bu nedenle alımların satımlara göre biraz daha riskli olduğunu yinelemekte fayda var.

Dirençler: 1280/ 1288/ 1292
Destekler:1275/1272/1265

En Çok Aranan Haberler