FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons altın yükselen kanalın içinde 1312 dolar direncine doğru zayıf tepkiler vermekte ve şimdilik bu nokta aşılamadığı görülüyor.

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın bugünkü seyrinde 1306 dolar - 1310 dolar dar bant aralığında zayıf seyirler izledi. Küresel piyasalarda artan risk iştahı ons altının ilgisini azaltırken, yarın akşamki Fed kararı öncesinde altın yatırımcılarının temkinli duruşu da geri çekilmeleri sınırlıyor.

Bugünkü veri takviminde ABD’de ikincil düzey veriler izlendi. Fakat gelen veri seti piyasalar üzerinde önemli harekete neden olmadığı söylenebilir. Ancak anlaşılıyor ki piyasalar bugün başlayan ve yarın aksam TSİ ile 21:00’da kararını açıklayacak olan Fed’e odaklanmış durumda. Forex piyasaları, yılın geri kalanında yapılacak iki toplantı için yarın akşam bir mesaj almak istiyor. Konu başlıkları sıralandığında ise 'bilanço küçültme zaman çizelgesi”, 'düşük enflasyon” ve 'üçüncü faiz artırımı” olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle yarınki toplantı ons altının 1300 dolar üzerindeki seyrini de şekillendireceği için önemle takip edilmesinde fayda var.

Teknik Analiz: Ons altın yükselen kanalın içinde 1312 dolar direncine doğru zayıf tepkiler vermekte ve şimdilik bu nokta aşılamadığı görülüyor. İlk etapta bu ve üzerinde 1320 dolar seviyelerini direnç noktaları olarak hedefleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra fiyata Bollinger Band ile baktığımızda ortalamasının altına gerilemiş durumda. Burada

alt banda düzeltme hareketinin sürmesi 1295 dolar / 1281 dolar seviyelerini konuşulmasına neden olabilir. Fakat şuna dikkat edilmesi gerekir ki, Band henüz bir kırılma ve yön değişikliği yapmamış, ayrıca MACD’de hala trendin yukarı olduğunu destekliyor. Bu nedenle olası destek dönüşlerine karşı dikkat etmek gerekebilir.

Direnç: 1312 / 1320 / 1327

Destek: 1306 / 1300 / 1295


En Çok Aranan Haberler