FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Yatırımcının altın iştahı doların 5 yılın yükseğine gelmesinin ardından azaldı.

Altın analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Hedge fonları altından bu yılki en hızlı kaçışlarının ivmesini artırarak, yukarı yönlü altın beklentilerini üçüncü haftada da azaltıyor. ABD'de resmi verilere göre New York'taki vadeliler ve opsiyonlardaki uzun pozisyonları yüzde 14 geriledi.

Varlıklar Aralık'tan bu yana en ciddi düşüşü göstererek 3 haftada yüzde 49 azaldı. Dünya Altın Konseyi'nin 3. çeyrekte küresel talebin 5 yıla yakın sürenini en düşüğü olduğunu açıklamasının ardından, ETF'lerdeki metal destekli varlıklar 2009'dan bu yana en düşük seviyeye geldi. Fiyatlar geçen haftanın sonunda Haziran'dan bu yana kaydettiği en büyük 2 günlük ralliyi görmüş olsa da, altın yılın en yüksek seviyesine ulaştığı Mart'tan bu yana yüzde 15 geriledi.

Yatırımcının altın iştahı doların 5 yılın yükseğine gelmesinin ardından azaldı. ABD Merkez Bankası Fed faiz artışına yaklaşırken, ABD hisse senetleri de rekor seviyelere ulaşmış durumda. Standard Life Investments küresel tematik stratejisti Frances Hudson "Her şey altının aleyhine işliyor. En ciddi etkiyi ise güçlenen dolar yapıyor. Bu tüm emtia fiyatlarını da olumsuz etkiliyor. Düşen emtia fiyatlarının etkisi, güçlü bir dolar ve hisse senetleri, olası
dezenflasyon ve bazı ülkelerde deflasyon ile karşı karşıyayız" yorumlarını yaptı.

En Çok Aranan Haberler