FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Teknik olarak incelediğimizde, Ons altın beklentileri karşılayamayan ABD verisine rağmen hafta başında kırdığı yükseliş trendine geri dönemedi.

Altın fiyatları

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Fed üyeleri İlk Çeyrekteki Daralmaya 'Geçici' DemiştiHaftanın son işlem gününde ABD'den açıklanan birinci çeyrek büyüme ve kişisel harcama verileri Ons altında hareketliliğe sebep oldu. Birinci çeyrek GSYH'ın ikinci okuması ekonomistlerin -0,9% beklentilerinin bir miktar üzerinde -0,7% olarak açıklansa da ABD ekonomisi adına iyi olarak yorumlayacağımız bir veri olmadı.

Hatırlanacağı üzere ABD 2014 yılının son çeyreğinde %2,2 büyüme performansı gösterebilmişti.

Verinin gelmesinin ardından Dolar'da kısa süreliğine satış baskısı hissedildi ve altının onsu 1187 seviyelerinden 1193 seviyelerine kadar yükselebildi. Ancak ABD'nin birinci çeyrek büyüme performansının mevsimsel koşullar nedeniyle düşük gelebileceği hatta daralmaya işaret edebileceği biliniyordu. Bu nedenle Dolar'daki değer kaybı daha önce fiyatların içerisine girdiği için kısa sürdü ve Ons altın tekrardan 1190 seviyesinin altına geriledi.

Büyümenin içeriğine bakıldığında güçlenen Dolar ilk olarak etkisini ihracat üzerinde gösterirken, sabit yatırımlar ile kamu harcamalarındaki daralma büyümeye negatif yansıdı.
Kişisel Harcamalardaki Yavaşlama Dikkat Çekici

Kişisel harcamalar ise beklentilerin 0,2 puan altında gelerek %1,8 olarak açıklandı. Verinin detaylarında hizmet harcamaları ile dayanıklı ve dayanıklı olmayan tüketim malları harcamalarının 'geçici' olarak yavaşlaması sebebiyle kişisel harcamaların düşük geldiğini görmekteyiz. ABD ekonomisinin gelişimi ile beraber kişisel harcama
verisindeki bu 3 alt kalem 2014 yılı boyunca yükseliş trendi yakalamıştı. Birinci çeyrekte mobilya ve gıda harcamaları soğuk hava şartları nedeniyle mevsimsellik etkinin yanı sıra ekonomideki yavaşlamadan en çok etkilenen grup oldu.

Teknik olarak incelediğimizde, Ons altın beklentileri karşılayamayan ABD verisine rağmen hafta başında kırdığı yükseliş trendine geri dönemedi. Ons altın 1232 seviyesinden bu yana var olan düşüş trendi etkisinde fiyatlanmaya devam ediyor. Ons altında 1193 seviyesinden geçen trend üst bandına olası denemelerdeki geri dönüş başarısız kalması durumunda tekrardan satış baskısı etkisine girebilir. Yatırımcıların ons altında 1193-1199 dirençlerini ve 1180-1170 desteklerini takip etmelerinde fayda var.

En Çok Aranan Haberler