FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Yurtdışında ise dün 85,70 seviyelerinde seyreden dolar endeksinden de gördüğümüz üzere dolar endeksinde bir yükseliş eğilimi söz konusuydu.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Dün güne 95,200 seviyesinden başlayan Ekim vadeli endeks30 kontratta, gün içinde 95,100-98,025 bandında bir hareket izledik ve kapanış 97,850 puan seviyesinden gerçekleşti.

Açık pozisyon sayısında ise 240,448 adet seviyesinden 236,382 adede bir geri çekilme yaşandı.TCMB’nin PPK toplantısında faiz koridoru ve haftalık repo faizinde herhangi bir değişikliğe gitmemesi sonrası 2,2310’lara dek gevşeyen DolarTL’nin de desteği ile hem BIST hem de endeks kontratta hızlı bir yükseliş hareketi yaşandı..

Yurtdışında ise dün 85,70 seviyelerinde seyreden dolar endeksinden de gördüğümüz üzere dolar endeksinde bir yükseliş eğilimi söz konusuydu. Bu sabaha bakıldığında ise yine 85,80 sınırında bir dolar
endeksi ile karşı karşıyayız..

Dün imalat PMI’lar ve ABD’de işsizlik başvuruları rakamı ile küresel büyüme endişelerinin nispeten hafiflemiş olması ile beraber Avrupa’nın yanı sıra ABD’de de pozitif bir kapanış gördük. Bu raporun yazılış saati itibariyle ise ABD vadelilerin ekside seyrettiğini görüyoruz ki bunda da New York’ta bir doktora Ebola teşhisi konmasının piyasalar üzerinde yarattığı stres etkili oluyor..Avrupa borsaları için düşüşle açılış beklentisi var. Bu ortamda
hızlı yükseliş sonrası BIST’in yanı sıra Ekim vadeli endeks30 kontratta da güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılış görebileceğimizi düşünüyoruz.

Önceki günkü küçük çaplı realizasyonların karşılandığı 95,000 seviyesi dün de günün destek seviyesi olduğu için önemini artırmış durumda. 96,400 ve 97,500 direnç seviyeleri dün Merkez’in kararı ile
hızla aşıldı ancak yine de olası geri çekilmelerde destek olarak çalışıp çalışmayacaklarını izliyor olacağız.

Dün bültende belirttiğimiz üzere 97,500 direncinin hacimli aşılması halinde 99,300-99,500 bölgesinin gündeme gelebileceğini belirtmiştik, bu görüşümüzü koruyoruz ancak dünkü hareketi de göz önüne aldığımızda bu hedef bölge öncesi 98,000 seviyesinin ara bir direnç haline gelebileceğini de belirtelim.

En Çok Aranan Haberler